Menekül a férjem itthonról. Mit tehetnék még?
Nem írtad le, de azért biztosan voltak olyan alkalmak, amikor ő is a kicsivel volt.
Na mármost: "legyet fogni nem ecettel, hanem mézzel lehet"
Ha pl. a síró gyereket adod a kezébe, vagy azzal kezded, hogy "gyere tanulj meg pelenkázni, szívem" az lehet, hogy elijeszti a férjedet. Figyelj oda, hogy mindig tiszta, száraz, mosolygós babát adj oda neki, hogy egyáltalán megismerkedjenek, és a feladatokba csak ezután, fokozatosan próbáld bevonni.
1.lépés: Válassz ki egy rendes,kedves bébiszittert.
2.lépés:Mindig legyél fitt,csinos,vidám!(legnagyobb kihívás ez)
3.lépés:Ne lássa rajtad,hogy kell otthonra(ja,mész is?Á,tényleg én is ma megyek ezzel-azzal,ide-oda.Jó mókát találj ki,tényleg.
4.lépés:próbáld elfogadni,hogy a babát magadnak szülted.Sajnos ez van:-((
Én már ezen túl vagyok, fiunk 3,5 éves, lányunk 2éves. H-P albiban van a férjem(olyan messze dolgozik szegény:D Kistarcsa-BP-Déli neki megterhelő bejárni)
Én meg a kicsikkel itthon.
Hétvégén pedig majd hazajön 3.gyereknek. Gyerekezés=rájukhagyni mindent, majd anyjuk megoldja.
Hát talán nem kellett volna egyből a mélyvízbe dobni szegény férjedet, jól elriasztottad a gyerektől a pelenkázással meg etetéssel.
Talán azt kellene elmagyarázni neki, hogy ezeket a feladatokat senki sem tudja tökéletesen csinálni, ezért ne akadjon ki, ha neki "nem eszik a gyerek" (dehogynem), vagy lepisili - szóval, hogy ezek nem hibák, ne féljen tőle.
Ahogy az utolsó bejegyzésedből gondolom, te a babával alszol. Na ezt sürgősen változtasd meg szerintem, tegyétek külön a kicsit, lehet azért nem is alszik jöl, mert neki sem kényelmes így. Az én kisfiam mindig is külön aludt de pl amíg a bébiőrt el nem tettem minden kis rezdülésre ébredtem és ha bementem megnézni csak zavarta,. Amióta nincs azóta alszunk mint a bunda. Igaz ő mãr nagyobb.
Én az első gyereknél már túl vagyok a hãzassági válságon. Szerintem szerezz valakit akire néha rábízhatod a kicsit, és ilyenkor foglalkozz kicsit a férjeddel. Tudod azt kapod amit adsz. Lehet hogy neki meg te hiányzol. Oké hogy kellene foglalkozni a kicsivel is, de előbb egy kis romantika , intimitás, aztán meg lehet próbálkozni kicsit beszélgetni vele, de nem úgy hogy ő mit csinál rosszul, hanem úgy elmondani, hogy neked miért esik rosszul a viselkedése. Tudom, hogy kissé igazságtalannak hangzik, de sok pasi ilyen bennük nincs meg az a zsigeri dolog ami nekünk anyáknak megvan egy baba neveléséhez. Lehet hogy fél a feladattól. Ez viszont nagyonis kényes téma a pasiknál, félni valamitől, ezért én azt tanácsolom, ahelyett hogy az ellensége lennél, inkább extra türelemmel és szeretettel fordulj felé, ha azt mondod szereted, mert szerintem a kommunikáció, és a kompromiszumkészség a legfontosabb ilyen esetekben. Persze a sikerre akkor van esély ha a férjed is felismeri ugyanezt. Nekem magyon bejött ez a módszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!