Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Csak a bejelentett lakcímhez...

Csak a bejelentett lakcímhez tartozó bölcsibe mehetünk?

Figyelt kérdés
Lánykám 4 hónapos és kénytelen vagyok bölcsibe adni, mert nincs nagyszülő aki segítene és egyetemre kell mennem napközben. Messzi, vidéki a bejelentett lakcímünk, de évek óta Zuglóban lakunk. Esély sincs hogy itteni kerületi bölcsibe adjam?
2013. febr. 4. 20:32
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó, látszik hogy milyen negatív vagy, köszönöm, de nem kérek ilyen kommenteket. Nem ilyen értelemben írtam, hanem hogy tudom, mi tarthatja részben fel. Ettől függetlenül nem értek vele egyet, mert soha nem volt velünk semmi probléma, amúgy jóban vagyunk.
2013. febr. 4. 21:00
 12/17 anonim ***** válasza:

Szerződés hiányában vagy kedvesen felnyomod a navnál, vagy csendben kerestek másik lakást.

Mielőtt felnyomod esetleg bejelenthetne.

2013. febr. 4. 21:05
 13/17 anonim ***** válasza:
16%
Én felnyomnám, ha ilyen kedvesen válaszolna nekem!!!
2013. febr. 4. 21:08
 14/17 anonim ***** válasza:

Egyrészt szerződést kellett volna írni (alap, mindig mindenről legyen papírod), másrészt szerintem fel sem kellett volna újítanotok a lakást, ugyanis az a bérbeadó kötelessége, harmadrészt keressetek másik albérletet sürgősen.

Nekünk Budapesten van az állandó lakcímünk, de mikor terhesen ideköltöztünk a mostani albérletünkbe, megbeszéltük a tulajjal, hogy a bölcsi miatt szeretnénk bejelenteni magunkat. Nem volt akadálya, remélem a gyereket fel is veszik. :)

Megnéztem a zuglói önkormányzat honlapját. Hát..hogy finoman fogalmazzak, egy fos. Viszont találtam egy ilyet: [link] és itt azt írják, hogy zuglói lakhellyel rendelkezőket veszik csak fel.

Esetleg még azt próbáld meg, hogy abban a kerületben érdeklődsz ahova iskolába jársz. Hátha beveszik. Vagy pedig fizetős helyre viszed, családi napközibe vagy magánbölcsibe.

2013. febr. 4. 22:26
 15/17 anonim ***** válasza:
Mivel nincs szerződés, nem tudjátok bizonyítani, hogy fizettek a lakhatásért, szóval így nem sokra mennétek vele.
2013. febr. 4. 23:43
 16/17 anonim ***** válasza:

A bérleti szerződés csak írásban érvényes. "Jogilag", a tényeket tekintve ott laktok, és bérlitek a lakást, csak a szerződés írásba foglalását mulasztottátok el. Ez sajnos azzal jár, hogy nehéz érvényesíteni a jogaitokat.

Március elsejétől például életbe lép egy törvénymódosítás, miszerint akinek írásos bérleti szerződése van, az a tulajdonos külön engedélye nélkül bejelentheti a lakcímét. Elvileg eddig is így lett volna, csak a hivatalok többnyire félreértelmezték a törvényt. A saját lakcímét egyébként mindenkinek kötelező bejelentenie; agyrém, hogy a bérbeadónak és a hivatalnak egyáltalán módjában áll ezt megakadályozni, hiszen így szabálysértésre kényszerítenek téged. Egyébként, amelyik bérbeadó nem írja alá a bérlője lakcímbejelentőjét, törvénysértést követ el, de ezt talán felesleges is mondanom.

Ugyanakkor birtokvédelemre mindenképpen jogosultak vagytok, a bérbeadó nem távolíthat el önhatalommal a lakásból, mert tényszerűen ott laktok. Azt, hogy bármikor kitehet, ne vegyétek be. De ha a bérbeadó így áll hozzátok, akkor talán mégiscsak jobb, ha önként továbbáltok. Én ilyen üzletféllel nem állnék szóba.

2013. febr. 5. 11:17
 17/17 anonim ***** válasza:
Ja, és a rend kedvéért: aki a lakcímbejelentéskor valótlan adatot ad meg, például bejelentkezik egy olyan lakásba (ismerőshöz, rokonhoz, bárhová), ahol ő maga ténylegesen nem él, közokirathamisítást követ el.
2013. febr. 5. 11:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!