Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nemtudok segiteni?

Nemtudok segiteni?

Figyelt kérdés
Megszületett sogórnőmék babája.... aranyos kisbaba CSAK ordit non stop...! nekem van egy 19 hónapos lányom és kicsit tőlünk kedvet kapva vágtak bele a babázásba. Nekünk a kicsink egy tüneményeske volt...! Szinte sosem sirt (illetve gyorsan kitaláltam mi a hiba) Nos, elnézve mit művelnek a gyerekkel enyhén szólva kiboritó... Néha már tanácsolván és nem mondván megjegyzek FINOMAN ezt azt de ugy látom nem alkalmazza...! A baba, nem nagyon hízik... bár anyuka non stop (nem viccelek) eteti... van hogy 2 óra hosszán keresztül van a gyerek a cicin mondván eszik... Pedig dehogy... alszik a szentem a cicin anya meg ugy gondolja ez jó....! Párommalé csak állunk ott és nem értjük miért nem fogadják meg a JÓ tanácsot. Pl. nem teszi soha hasra... pedig a hasfájóságra pici gyógyír lenne... Már már ott tartok néha hogy felállok és megmondom mit hogy kellene csinálnia de az nagyon nagy családi botrányt inditana el... igy csak nézem hogy viszik jövő héten is orvoshoz mert a babaának 3 szor vissza jött egy egy pici tejcsi.... Hm... nehéz ez..! Segitenék én de hogy???
2013. febr. 4. 19:12
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
66%
Most bocs de enis 3 hetesen vittem eloszor levegore. Minden leben ket kanal tipus vagy. majd raerez h mi a jo az o kisbabajanak es ha o vmit ugy tart jonak ahogy tart akkor neked nem kell eroskodni. Nekem is mondtak ezer felet, elraktaroztam es kesz. Ha cicire rakja 2 orankent az teged spec miert zavar???? Hasfajos babakkal amugy is nehez. miert vagy ennyire fellazadva ha vmit nem ugy csinal mint ah te akarod? Elore mondom h teged nagyon utalni fog a menyed v vejed!
2013. febr. 4. 21:36
 12/36 A kérdező kommentje:
kedves utolsó nem vagyok minden lében kanál és kezdj el értelmezően olvasni... nem két óránként rakja cicire (ami szerintem sem lenne gond) hanem fél óránként és a baba két óra hosszáig szopizza a cicijét...! És itt jön ki hogy nem vagyok minden lében kanál mert már akkor rég szólnom kellett volna hogy ezt nem jól csinálja. de ugy vagyok vele ő babája ő tudja... És gratulálok hogy 3 hétig te is a lakás levegőjét szivattad azzal agyerekkel. 5 percbe egy baba nemhal bele de akkoris friss levegőn van.....! És kezdj el lehiggadni.. én segiteni akartam ezért kérdeztem. Vitatkozz a kedves pároddal.....
2013. febr. 4. 21:42
 13/36 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudsz segíteni, de szerintem nem is kell. Nem biztos, hogy igényli a jótanácsokat, amiket szeretnél neki adni. Nem minden gyerek egyforma, inkább örülj, hogy a tiéd nem ilyen volt. Nem biztos, hogy ami nálad bevált, az nála is működni fog. Nekem két kislányom van, mindkettő hasfájós volt, egyik sem volt jó alvó stb. A napi rutin nem biztos, hogy beáll 4-5 hetes korra, nálunk sem így volt. Szerintem nem baj, hogy sokat szoptatja, még akkor sem, ha közben alszik a baba. Persze nagyon fárasztó, de ezt nekik kell megoldaniuk. Ha segíteni akarsz, ne annyira a gyerekneveléssel próbálkozz, hanem például a háztartásban, bevásárlásban stb. Valószínűleg ennek nagyobb hasznát veszi.
2013. febr. 4. 21:47
 14/36 anonim ***** válasza:

Hát jól van, de ha nem kérdez,akkor igazából nem kell neki a másik véleménye. Majd kér segítséget, ha kimerül.

No meg első babájuk, majd ők megoldják!

Közösen akarták, közösen viselik a terheket is, és hidd el, meg fogják oldani a családi problémáikat a te és a férjed segítsége nélkül is!

Ne aggódjál már ennyire.

Lehet hogy te látsz problémát, de ők nem.

Mellesleg az én babám is utált hason feküdni. Nem tudom mért, és nem is tettem hasra.

Ha önérzetes, akkor az, és majd felfedezi maga a babákkal járó dolgokat.

Én pl mindig itt teszem fel az épp aktuális kérdéseimet, és mindig megkapom a választ igen széles körben, illetve kapok jó cikkeket is.

A cicis dolgot meg meg fogja unni, mert tönkremegy a bimbója, de lehet hogy használ rá krémet, és neki így a legjobb, ezzel tudja a babát megnyugtatni.

De ha nem bírod nézni az egészet, akkor megmondhatod neki a véleményedet, de tutira veheted, hogy meg fog utálni!!!

Vegyél egy nagy levegőt, és hagyd az egészet, nem tudsz segíteni, és nem is kérik a segítségedet.

Mondom, előbb utóbb lehet , hogy hozzád fog fordulni, de te ezt mindenképpen várd meg!

2013. febr. 4. 22:27
 15/36 anonim ***** válasza:
67%
Úgy segítesz nekik a legtöbbet te is és a párod is, ha befogod a pofád. Nem kérnek a tanácsodból se finoman, se sehogy. Inkább te tanulj gyereknevelést, ne másokat kritizálj itt a semmiért.... Idióta nõszemély.
2013. febr. 4. 23:34
 16/36 anonim ***** válasza:
Fiam is utált hason lenni,hasfájós is volt és nem segitett rajta.Mindig tettem hasra picikéket,erősödés végett,de azért nem hagytam,hogy üvöltsön emiatt,de ezektől függetlenül nem szenvedett hátrányt a mozgása abszolult.Pl.5,5hónaposan már mászott.Az meg,hogy kevés bukás miatt elviszik dokihoz nem baj,már miért lenne?Legalább az orvos kizárhatja pl. a refluxot a babánál.
2013. febr. 5. 01:31
 17/36 anonim ***** válasza:
41%

Először is, nem értem, miért támadtak így Rád páran. Olvastam már pár erőszakos, kioktató nő írásait itt, de Te pont nem ilyennek tűnsz nekem.

Másodszor, szerintem hagyd rá, csinálja, ahogy akarja. Majd a saját kárán megtanulja, mit csinált rosszul.

2013. febr. 5. 09:00
 18/36 A kérdező kommentje:
Sajnálom utolsó hogy nulla százalékosra ítéltek.... Nagyon felre olvastak vagy értettek néhányan itt valamit. Fogjam be a pofááám.... Atya ég mik vannak... Ne haragudj te a gyerekeddel is így beszélsz? Éppen az hogy nem szólok semmit senkinek...! Ezért kérdeztem hogy segithetnék mert eddig ídézem: "nem járattam a pofám" Szeretem őket és gondoltam kezdő fejjel nekik sem megy minden ugy ahogy... pl.: anno nekem jól esett volna ha valaki el mond ezt azt...! Szép napot mindenkinek. Undorító lett ez az oldal... Szégyellje magát mindenki aki ilyen vagy olyan stílust ütött meg.....! Én soha nem tenném....
2013. febr. 5. 14:09
 19/36 anonim ***** válasza:
61%
17-es vagyok. Nem lepődtem meg a 0%-on, sajnos ilyen lett itt mostanában a színvonal. Csak az számít egyeseknek, hogy ismeretlenül (mert úgy nagyon könnyű) belerúghassanak másba, ezzel kiélve az elfojtott indulataikat.Igazából azért írtam, mert szerintem nagyon igazságtalan volt Veled pár "hölgy" (a stílusról már nem is szólok).
2013. febr. 5. 14:21
 20/36 anonim ***** válasza:
45%

Hééééééééé!!

én komolyan gondoltam a férjcserét, erre ti meg kitöröltetitek a válaszom????

Szívesen kölcsönadom!

Odaadó apa, kipróbálhatod milyen!

2013. febr. 5. 15:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!