Sutottetek vagy vettetek a tortat a babatoknak 1eves korara?
Ez az,ikreim vannak,ezért kétszínű volt,de sztem bármilyen gyümölccsel meg lehet csinálni.(Ők márciusiak,nem volt még friss gyümölcs.)
Ikrek tortája
Hozzávalók: 26 cm-es kapcsos tortaformához:
25-30dkg darált keksz
1/2 margarin-ebben van valamennyi tej,úgyh ha kimarad,több meggylé kell bele-1 üveg magozott meggybefőtt
1 doboz barackbefőtt
1 nagy doboz joghurt
zselatin
cukor
Elkészítés: A darált kekszet összekeverjük a felolvasztott margarinnal,és annyi meggylével,h összeálljon,és az egészet a tortaforma aljába lapítjuk.Hűtőbe tesszük.
1dl meggylébe,és 1dl baracklébe teszek zselatint-én 1-1 púpozott evőkanállal tettem-,addig melegítem őket kevergetve,amíg elolvad a zselatin.Kicsit hűlni hagyom.Mindkét joghurtba teszek cukrot-nekem 1-1 evőkanállal elég volt,és a meggyes zselatint az egyikbe,a barackos zselatint a másikba keverem.Várok,amíg elkezd sűrűsödni,addig hideg helyen tartom.Ha már nem folyik nagyon,a meggyet és a barackot elrendezem a tortaalapon,és felváltva ráöntöm a joghurtokat,h foltos legyen.Egy éjszakát hűtőben tartom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!