Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan értessem meg a barátokk...

Hogyan értessem meg a barátokkal azt, hogy nálunk napirend van?

Figyelt kérdés
Egyszerűen vannak egy páran, beleértve gyerekest is (!), akik nem akarják megérteni, hogy nálunk 12 kor alvásidő van és az 1 évesem azt a saját ágyában tudja nyugodtan tölteni, nem a babakocsiban. Állandóan konfliktushelyzet van, hogy mi hazamegyünk délre. (délután, ha felébredt, újra ráérek). Nagyon kezdem már magam rosszul érezni, lehet, hogy én vagyok túl merev? A gyerekem viszont kocsiban nem alszik, csak max 40 percet a két órából és alig lehet utána vele bírni estig.
2013. jan. 31. 12:25
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
50%

utolsó:

szerinted a bölcsőde meg az óvoda, iskola hogy működik ??

nem véletlen van ez így kitalálva. Csináld ahogy akarod, de ne gondold hogy a megszokott rendszertelenség jobb mint a rendszer...

2013. jan. 31. 17:48
 22/29 anonim ***** válasza:

Kedves 20.!

Amikor megszületett a lányom, én is ezt a nézetet osztottam. Vinni, menni, csavarogni. Viszont a kisfiam születése minden eddigi gyereknevelési elvemet felül írta. Én alapból egy pörgős típus vagyok, viszont a kisfiam megálljt parancsolt. Próbáltam szoktatni arra, hogy mobil legyen, de vannak olyan gyerektípusok akik ezt ellenzik. Lásd az én fiam.

Úgyhogy talán nem kéne mindenki feje felett pálcát törni, hiszen ez nem rajtunk múlik, hanem a gyerkőc igényein.

2013. jan. 31. 17:52
 23/29 anonim ***** válasza:

Miért van ilyen izgatott 17-es?

Kérdező. Az enyém 15 hónapos és abszilút nem csinálok problémát az altatásból. Ha ügyet intézek vagy valahova menni kell, akkor nem szaladok haza alvásidőben. Alszik fél órát a babakocsiban. Nem sűrűn csinálok ilyet, de valamennyi rugalmasságot kéne belevinned a nevelésbe.

2013. jan. 31. 17:55
 24/29 anonim ***** válasza:
Késöbb is ráérsz vele csavarogni,majd ha élvezni is fogja . Ebben a korban biztonságot ad nekik a rendszer. Nincs abban semmi rossz!
2013. jan. 31. 18:13
 25/29 anonim ***** válasza:
Nyilván van olyan baba, akinek az ad biztonságot és nyugodtságot ha az ágyában alhat, az enyémnek az, ha velem volt. Másfél éves kora óta bölcsis, 22 hónapos kora óta ott alszik, soha egy percig nem volt gond abból, hogy előtte nem mindig itthon aludt...
2013. jan. 31. 22:30
 26/29 anonim ***** válasza:

"Na most mit tegyek?

hétfőn kell mennem terhesgondozásra épp délben mikor aludnia kell a 2 éves lányomnak,és nincs kire hagynom, a férjem és az anyukám dolgozik"

eszem áll meg ezen az életképtelen ,ósdi nézeten ...

2013. jan. 31. 23:59
 27/29 A kérdező kommentje:

Nem szeretnék veled vitába szállni utsó, de a rendszer és a rendszeresség, lehet, hogy "ósdi" módszer, viszont a legtöbb gyereknek (és felnőttnek is) ez biztonságot és keretet ad. Gondolj csak bele, milyen úgy az élet, hogy nem tudsz mihez viszonyítani, nem tudod a sorrendet, bármi történhet bármikor.

A hátránya a rendszernek valóban az, hogy nem annyira rugalmas, mint a random történések.

2013. febr. 1. 13:58
 28/29 anonim ***** válasza:
Attól, hogy heti vagy havi egy alkalommal nem otthon alszik, még nem jelenti azt, hogy nincs rendszer. Én nem tudom megérteni az ennyire rugalmatlan nevelést. De mindenki csinálja úgy, ahogy neki jó, vagyis ahogy úgy gondolja, hogy neki jó. Később úgyis kiderül, hogy jól cselekedett-e vagy nem.
2013. febr. 1. 20:03
 29/29 anonim ***** válasza:

A napirend ebben a formában baromság.

Az hogy belekényszerítjük a babát majd kiborulunk ha ragaszkodik hozzá , az a szülők hülyesége.

Rendszer nálunk is van , rendszeres rendszertelenséggel. Így van keret de rugalmasak is vagyunk.

2013. febr. 1. 22:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!