Hogyan értessem meg a barátokkal azt, hogy nálunk napirend van?
utolsó:
szerinted a bölcsőde meg az óvoda, iskola hogy működik ??
nem véletlen van ez így kitalálva. Csináld ahogy akarod, de ne gondold hogy a megszokott rendszertelenség jobb mint a rendszer...
Kedves 20.!
Amikor megszületett a lányom, én is ezt a nézetet osztottam. Vinni, menni, csavarogni. Viszont a kisfiam születése minden eddigi gyereknevelési elvemet felül írta. Én alapból egy pörgős típus vagyok, viszont a kisfiam megálljt parancsolt. Próbáltam szoktatni arra, hogy mobil legyen, de vannak olyan gyerektípusok akik ezt ellenzik. Lásd az én fiam.
Úgyhogy talán nem kéne mindenki feje felett pálcát törni, hiszen ez nem rajtunk múlik, hanem a gyerkőc igényein.
Miért van ilyen izgatott 17-es?
Kérdező. Az enyém 15 hónapos és abszilút nem csinálok problémát az altatásból. Ha ügyet intézek vagy valahova menni kell, akkor nem szaladok haza alvásidőben. Alszik fél órát a babakocsiban. Nem sűrűn csinálok ilyet, de valamennyi rugalmasságot kéne belevinned a nevelésbe.
"Na most mit tegyek?
hétfőn kell mennem terhesgondozásra épp délben mikor aludnia kell a 2 éves lányomnak,és nincs kire hagynom, a férjem és az anyukám dolgozik"
eszem áll meg ezen az életképtelen ,ósdi nézeten ...
Nem szeretnék veled vitába szállni utsó, de a rendszer és a rendszeresség, lehet, hogy "ósdi" módszer, viszont a legtöbb gyereknek (és felnőttnek is) ez biztonságot és keretet ad. Gondolj csak bele, milyen úgy az élet, hogy nem tudsz mihez viszonyítani, nem tudod a sorrendet, bármi történhet bármikor.
A hátránya a rendszernek valóban az, hogy nem annyira rugalmas, mint a random történések.
A napirend ebben a formában baromság.
Az hogy belekényszerítjük a babát majd kiborulunk ha ragaszkodik hozzá , az a szülők hülyesége.
Rendszer nálunk is van , rendszeres rendszertelenséggel. Így van keret de rugalmasak is vagyunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!