Napirend? Elrontottam?
Sziasztok!
Pont ezen "veszekedtem" tegnap a barátnőmmel.
Az Én fiam 4hós, az Övé 5.
Az enyém anyatejes az övé tápszeres.
Meséli a barátnőm hogy hát azért ilyenkorra pontos napirendje KÉNE HOGY LEGYEN a fiamnak. Mondom neki, hogy nagyjából van, de 10percre pontosan nincs. Én akkor adok neki enni mikor éhes, és akkor és annyit alszik amennyit akar.
Velem ellentétben Ő 5 hónaposan is!!!! felébreszti a gyereket mondjuk délután 3-kor mert ENNI KELL! :D Ha éhes ha nem, akkor szokott enni, akkor bizony ébredés (akkor is ha csak fél órája aludt el).
Tök hülyén csinálja, szerinte meg Én vagyok a hülye amiért hagyom a Fiamnak az "akaratát" érvényesülni.
Nos, a nagy katonás szigorban úgy járt, hogy nincs el a Fia idegenek között, és napközben nem alszik a lakásban, csak kint a babakocsiban. Akár -11fokban is.
Barátnőm szerint jó h nem alszik nappal az ágyában ÍGY TUDJA MI A KÜLÖNBSÉG AZ ÉJJEL ÉS A NAPPAL KÖZÖTT. :S
Oké, a Fia végigalussza az éjszakát (mivel 5hós létére 360ml tápszert bevág), a Fiam anyatejes lévén még éjjel 1x felébred. szerinte ez is hülyeség, mert éjjel miért nem bírja ki evés nélkül?!
Én úgy gondolom nem rontottam el azzal, hogy hagyom aludni amennyit szeretne. Ettől függetlenül ha nagyobb lesz, szépen kialakul a napirendje. Ha hétfőtől péntekig reggel 8-kor kel, akkor nem fogom szombaton is felkelteni 8-kor hogy "SZOKJA"
Szerintetek????
Nem tudom, mit szólna a barátnőd, ha mindennap napközben ledőlne egy kicsit, és bizonyos időpontban felébresztenék, hogy kajaidő... :)
Nagyon merevnek tűnik, nem szabad ennyire katonásnak lenni. Oké, hogy van napirend, de ez csak a tevékenységek egymásutánjára vonatkozik, és egy kb. időbeosztásra.
Ezt láttad már? http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..
A kérdező kezet foghat a barátnőddel.
Bocs az offért, de 360 ml tápszert? Az durva. Az én fiam is 5 hónapos és 150 a maximum amit meg bír enni egyszerre.
Amúgy meg te csinálod jól. Nagyjából kialakult napirendünk van, de előfordul, hogy 4 helyett fél 4-kor (vagy fél 5-kor ) eszik, semmi baj ezzel, nem kell óramű pontossággal csinálni mindent. Van olyan is, hogy fürdés előtt még szundít fél órát, azért nem keltem fel, mert "idő van". Fiam magától alakította ki a napirendjét, és én alkalmazkodom hozzá.
Igen 360ml-t :) Megvette a legnagyobb cumisüveget (310ml-s) és amellé bevág még wgy adagot.
Mindkettőknek első baba, Ő 33éves Én 24 :)
Szerintem is görcsös, mondtam is neki, de szerinte ez így jó mindenkinek. Később sem fogja hagyni h gyerek legyen az a gyerek :(
Szerintem meg mindenki nevelje úgy a gyerekét, ahogy akarja, nem kell egymás módszerét lehülyézni, mert minden anya és baba más és nem feltétlenül jobb egyik a másiknál.
OFF
A 360 ml-t egyszerűen nem akarom elhinni, az nagyon durva. Az én fiam 7,5 hónapos, kb. 210-240 ml tápszert eszik.
Úh, hát a barátnőd hozzáállását inkább nem kommentálom, mert mindenki úgy neveli a gyerekét ahogy jónak látja, biztosan ő is jót akar neki, de szerintem te teljesen jól csinálod. Az anyatejes babák egyébként is másképpen "működnek" mint a tápszeresek. Állítólag éjjel is többször kelnek (az enyém legalábbis még sosem aludt végig egyetlen éjszakát sem, anyatejes, 15 hós és még mindig szopizik), ennek ellenére én nem próbálom leszoktatni erről, mert úgy gondolom, hogy most ő a legfontosabb. Én is igény szerint szoptattam, és hát ő sokszor igényelte :).
Én legalábbis úgy gondolom, hogy valamennyire azért rugalmasnak kell lenni, és a baba igényeihez alkalmazkodni. Persze mindenki úgy csinálja ahogy jónak látja, ez csak az én véleményem. Biztosan a szigorú rendszernek is megvannak a maga előnyei, dehát az anyai szív... :).
Szegényt most jól kibeszélted... :S De amúgy elmondtad neki is a véleményedet?
Amúgy én is ébresztettem a kicsimet, ha túl sokáig aludt, mert én is inkább az a típus vagyok, aki ragaszkodik a napirendhez. PErsze rugalmas határok között. Ennek hatására nagyon szép kis napirendünk lett. A fiam átalussza az éjszakát. Napközben is 2x másfél órát alszik 7 hónaposan. Szerintem igenis kell nekik irányt mutatni valamennyire, persze nem kell mindent túl szigorúan.
Mindenki mást tart jó megoldásnak. Nem kell leszólni érte a másikat. Az én környezetemben is vannak más elveket valló anyukák. És utálom, amikor valaki "megmondja nekem a tutit"...fogadd el, ő ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!