Nagyon hidegben hány fokig lehet kivinni egy babát?

mind a 3 gyerekem téli
másnap (mikor kikerültem a kórházból) már vittem őket sétálni akár -10 fokban is :-)
jól bebugyolálod és semmi baja nem lesz
most gondol el h az eszkimó gyerekek milyen hidegben élnek és élnek jó kedvűen vidáman :-)

Ennyi erővel a skandináv gyerekeket sose vihetnék ki télen.
2-3 hetes kortól simán kivinném, -10-ben is, max. egy 5 percre biztos.

Én is mindig kivittem mindkettőt, ha nagyon hideg volt, akkor is voltunk udvaron kb negyed-fél órát.
Ahhoz hogy az immunrendszere erősödjön és ellenálló legyen, napi fél óra levegőzésre minimum szükség van.
Pláne ha náthás és amúgy nagyobb baja nincs, arra kimondottan jó a hideg levegő.
Én egy-két esetben kivételt teszek a levegőzés alól, az pedig a szmogriadó és a sűrű köd. Na ezek nem az immunrendszer fejlődését szolgáljak.

Én is kivittem, mindegy milyen hideg volt. Jól fel kell öltöztetni. Két éves koráig mindig egy réteggel többet adtam rá, mint amennyit én felvettem. (a pelust nem számolva)
Ha -15 fok volt akkor is levegőztünk egy fél órát.
Míg nem tudott járni, addig az anyja babakocsiban vitte, én meg este mikor hazaértem, kenguruban.
Kimondottan élvezte ezeket az esti sétákat, és a kis kesztyűbe bújtatott kezecskéjével dirigált gőgicsélve, hogy merre menjünk :-)
Persze, ha viharos szél volt, vagy szmog, akkor elhalasztottuk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!