Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért nem eszik a babám?...

Miért nem eszik a babám? Valamit rosszul csinálok?

Figyelt kérdés
7 hónapos lesz a kisfiam. Tápszeres, 4 hós kora óta hozzátáplálunk. Már ott tartottunk, hogy a tízórait kiváltottuk, de kb egy hónapja egyszerűen utálja a kanalas evést, azt vettem észre. A gyümölcsöt szinte teljesen elutasítja, pedig kedvence volt az alma, őszi. A főzelékből eszeget ebédre, de kb 100 grammot, nagyon max 150 grammot, azt is csak akkor, ha ügyesen kicselezem. És szinte alig akarja kinyitni a száját, pedig már mindenhogy próbáltam. Úgy érzem, haladnunk kellene a mennyiségekkel, és szinte semmivel nem eszik többet, sőt...olvasom fórumokon, hogy más babája 200-300 ml főzeléket is megeszik, meg sokkal több gyümit, és hogy szinte tátognak a kajáért...na, az én fiam már néha zokog, hogy hagyjam a kajával...ilyenkor kicsit irigy vagyok. Nem értem, hogy nálunk mi a próbléma. Mindig a fogzásra fogják. De tényleg tarthat ez több mint egy hónapig is akár??? Teljesen kivagyok :(
2013. jan. 28. 11:35
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Akkor nem vagyok ezzel egyedül...én most próbálom egy kicsit "kiéheztetni". jó ez így durván hangzik, de pl ma reggel 7kor evett utoljára, 240 ml tápit betolt. Utána volt egy nagy alvás, kb 10-től fél 12-ig, és 12-kor próbáltam neki kínálni egy kis céklafőzeléket. Nem kellett neki. 3 kanál után ellenkezett. Fogtam, letettem, másszon egy kicsit, hátha megéhezik. Kb fél óra múlva megint megpróbálom. De tényleg ilyenek a mi babáink? Ennyire kevéssel is beérik? Akkor kevesebbet fogok kotyvasztani...mert folyamatosan öntöm ki a finomabbnál finomabb kajákat...:(
2013. jan. 29. 12:17
 12/14 anonim ***** válasza:

Léteznek ilyen babák, én már megbarátkoztam a gondolattal. Ezer vizsgálaton vagyunk túl, makk egészséges.

Ma reggel evett 50 ml-t 8-kor és azóta sem éhes. Nem tudok mit csinálni vele. Nálunk volt, hogy saját maga éheztette ki magát, de csak kórház lett a vége kiszáradás gyanúja miatt, azóta inkább erőszakoskodom :(

2013. jan. 29. 13:03
 13/14 A kérdező kommentje:
Hát igen...ráadásul ugyebár felmerül a kérdés, hogy vajon mennyire kell erőltetni az étkezést? Egyáltalán szabad-e? Hol ezt mondják, hol az utóbbit...De tény, hogy engem nyugtalanít, hogy pl gyümölcsöt egyáltalán nem akarja enni...elég lenne akkor, ha csak gyümölcslé formájában adom neki?? Majd holnap megkérdezem erről a dokit, úgyis megyünk oltásra, majd lehet megírom, mit mondott!
2013. jan. 29. 13:29
 14/14 anonim ***** válasza:

Hát igen, biztosan jobb lenne, ha gyümölcsöt enne, de nekem csak a levét hajlandó.

Tudom én is, hogy nem szabad erőszakoskodni, de amikor rábíztam, akkor nem lett jó vége. Ezt többet nem hagyom.

2013. jan. 29. 14:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!