Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A reggeli első ettéstől függ...

A reggeli első ettéstől függ hogyan alakul a nap?

Figyelt kérdés

Hogyan alakítsan 4 és fél hónapos kisfiam napirendjét?Szeretném,úgy alakítani,hogy reggeli,tízórai,ébéd,ebéd utáni alvás,uzsonna,fürdés,vacsora,alvás.A déli eteetés(ebéd) jó lenne,ha dél körülre esne...

TI HOGYN CSINÁLJÁTOK???????????Ti ébresztitek reggel?

2009. szept. 1. 22:09
 1/8 anonim ***** válasza:
Reggel ne ébreszd fel,mert egésznap nyűgös lesz.Ha 8 körül kel,akkor már kitudod alakítani a napirendet.Pl.10-kor gyümölcs- délben ebéd,du pl.3 óránként evés.
2009. szept. 1. 22:15
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Azért ez a napirend, amit leírtál nagyon durva lenne egy 4 hónapos babának. Kislányom 1 éves, de még mindig 2szer alszik napközben.

Soha nem ébresztgettem. Ha álmos volt aludt, ha éhes evett. Most egy éves, kb. 3 hónapja állt be a napirendünk, mely nem óramű pontossággal működik, de minden egymás után van. Plusz,mínusz egy óra eltéréssel. De ha tolódik az ébredés egy órával akkor minden tolódik.

Előtte kb. 1-1 hónapig volt napirendünk,és mindig változott benne valami. Ráértek még a napirenddel, majd ő kialakítja. Én sem erőltettem mégis magától kialakult.

Leírom egyéves kislányom napját:(kb időpontokat írok)

7-8 között ébredés, reggeli cici, öltözködés, játék

9-10 körül joghurt evés, kicsi játék még, közben teszem a dolgom

10-11 körül alvás, kb. 1,5 óra

12-13 ebéd, játék, dolgok intézése, takarítás együtt

15-16körül uzsi, gyümölcs

16-17körül alvás 1,5-2 óra

Játék vacsiig, mely fél 7 körül van

Utána bicajozás, játszi, aztán otthon játék

21-22 között fürdés, esti cici, alvás reggelig

Szóval ezt ne várd el a 4 hónapos csöppségtől, neki még ennél is több alvásra van szüksége.

Csak nyugi, majd kialakul, ne siettesd.

2009. szept. 1. 22:19
 3/8 anonim ***** válasza:
bocs, de ez engem is érdekel!:)
2009. szept. 1. 22:20
 4/8 anonim ***** válasza:
Kisfiam 6 hónapos, a napirendet mindig a reggeli ébredés határozza meg. Ahhoz ragaszkodom, hogy 5ször egyen 1 nap, tehát kb 3-3és fél óránként, de ha alszik, természetesen sosem ébresztem fel. 2hónapos kora óta van napirendje, amit ő alakít, én csk egy picit szólok bele (pl ha nem alszik, 3 és fél óra után megetetem.). de a napi ritmus szinte havonként változik =más volt, amíg 3 óránként evett, amig felkelt éjjel stb). De igen, a reggeli első evés határozza meg a nap folytatását
2009. szept. 1. 22:28
 5/8 A kérdező kommentje:

Az ebéd utáni és esti alvást azért hahgsúlyoztam,mert azok a hosszabb alvások.Az esti kb 10 óra, a déli kb 2.

Persze szokott aludni napközben is félórákat...de azt hittem ez természetes....

2009. szept. 1. 22:46
 6/8 anonim ***** válasza:

14 hónaposom még 2x alszik napközben.

6-7 ébredés, reggeli, játék

9:30 tízórai

10 alvás, én meg főzök

12 ébredés, ebéd, játák, séta az utcán, játszótér

14:30 alvás (fél, olykor 1, néha 1,5 óra)

16 uzsonna, játék, apa jön haza lassan

18-19 vacsora

19 után fürdés

20 körül alvás reggel 6-7-ig.

2009. szept. 1. 22:48
 7/8 anonim ***** válasza:
Előző vagyok, ilyen picinek 3x aludt napközben.
2009. szept. 1. 22:49
 8/8 anonim ***** válasza:

Szerintem hagyd, h ő alakítsa saját magának. Én is mindig hagytam, h úgy legyen, ahogy neki jó, és egy idő után mindig nagyon szép napirendet "varázsolt" Ilyen idős korában ha jól emlékszem, úgy volt, hogy kb 3-4 óránként evett (ezt is ő igényelte), kaja után félóra játék, majd félóra szunya és azt hiszem pont dél körül volt neki egy kétórás alvása. De ezt sajnos nem tartotta meg sokáig, csak 1-1,5 hónapig, aztán megint változtatott. Most 10 hónapos és kb 3 hónapja ez a napirendje (annyi különbséggel, h a vacsora és az alvás időpontja jóval később volt 3-4 hónapja, de előrehozta fokozatosan):

6-fél7 reggeli cici, játék önállóan, majd közösen

8-fél9 alvás (max 45 perc)

9:30 tízórai, utána játszótér, bolt, majd 11:30 körül haza

12:30 körül ebéd, utána kis játék, amíg elálmosodik

13:00 körül alvás (1,5-2 óra), majd játék (esetleg játszótér)

16:00 körül uzsonna cici+gyümölcs, játék

18:30 vacsora tejpép gyümölccsel

19:00 fürdés, utána hentergés a nagy ágyon

20:00-20:30 között altatócici és alvás

Érdekes, mert ha csúszik a reggel a korábbi v. későbbi keléstől, a vacsora időpontja ugyanúgy marad és a fekvésé is.

2009. szept. 2. 08:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!