Nem értem miért lett lepontozva az,aki nem naponta fürdeti.NEM írt hülyeséget az,aki az ekcémás,atópiás bőrre hivatkozva kihagy 1-2 napot.Mi is naponta fürdettük az elején,de olyan komoly atópiás elváltozásai lett,hogy hetekbe telt,mire rendbe tudtuk hozni neki és nem vakarta véresre.Emiatt nálunk is ritkultak a fürdéses napok száma,szakorvosi javaslatra!!!Aki nem ismeri ezt a betegséget,annak nyilván nagy az arca....de fogalma sincs mivel jár!
2013. jan. 27. 15:10
12/21 frászkarikaborsó válasza:
higiéniai okai nincsenek a mindennapos fürdetésnek, de a napirend kialakítása szempontjából tényleg jobb naponta fürdetni. Én azt mondom hogy ha szeret fürdeni akkor naponta, ha viszont nem szereti akkor 3 naponta is lehet.
(újszülöttként a legtöbben nem szeretik a fürdetést, de ha már leesik a köldökcsonk és nagyobb vízben fürdeted akkor lehet hogy megszereti)
2013. jan. 27. 15:24
13/21 anonim válasza:
Az én csöppöm 2 és fél hetes és 2 naponta fürdetem.1 mivel tél van(hiába van meleg a szobába),2 eléggé száraz volt a bőre,3 a köldöke sem gyógyult be teljesen.ja és mellesleg a 3.gyerekem és mindegyikkel így csináltam és ahhoz képest nagyon beállt a napi rutin és sosem volt belőle gond hogy nem fürödtek meg.Nem hinném hogy ez nem higiénikus.viszont ha már eszik mást is mint anyatejet akkor azért persze jobb ha mindennap fürdetve van.de ez úgy is fél éves kora után van már.
2013. jan. 27. 16:31
14/21 anonim válasza:
Kedves 11-es?
Ugy gondolod, hogy jobb a babád böre ha nem minden nap fürdik? Sajnos az én babám is ekcémás és én is elgondolkodtam ezen.
Már egyébként csak nagyon langyos vízben és max. 2 pedcig fürdetem.
2013. jan. 27. 16:53
15/21 anonim válasza:
utolsónak: az én kisfiam már 3,5 éves, és télen sajnos csúnyán ekcémás, ezért ilyenkor csak minden másnap fürdetem, nem így kezdtük, babaként fürdött minden nap, de télen nagyon csúnya bőre, így idén gondoltam megpróbálkozok ezzel, mert a víz nem tesz jót az ekcémás bőrnek, szárítja
2013. jan. 27. 20:17
16/21 anonim válasza:
És ugylátod, hogy jó is így? Én teszek a vizébe almaecetete, ez lágyitja álitólag!
2013. jan. 27. 21:09
17/21 anonim válasza:
15-ös vagyok
ez a 4. tele a kisfiamnak, tavaly még rettenetes volt a bőre, idén már jobb, azt nem állítom, hogy attól van mert nem fürdik minden nap, lehet növi ki, de lehet ez is hatással van rá, meg persze kenem állandóan, de legalább már szteroid nem kell
2013. jan. 27. 22:18
18/21 anonim válasza:
amíg leesett a köldökcsonk kétnaponta, ennyin nem múlik a napirend kialakítás- utána naponta de az ekcéma őt is kicsapta így egyik nap gyors teljes fürdő, másik nap csak icipici vízben popsi kéz talp és külön előtte letörlöm az arcát. ennyi. azóta nagyságrendekkel jobb a bőre. nem tudja még annyira összekoszolni magát egy újszülöttt még nem kúszik, mászik, tényleg eleinte elég kétnaponta és a köztes napon meg hajlatok, kéz arc talp stb vagy pici vízben vagy meleg vizes mosdókendővel
2013. jan. 27. 23:20
19/21 anonim válasza:
Én már több helyen is leírtam, hogy mi mindig két naponta fürdettük, de valami idióta mindig lepontozott. Pedig semmiféle egészségügyi, vagy higiéniai indok nincs a napi fürdetésre. Ha valaki két naponta fürdet, attól sem lesz a babának semmi baja. Ha van időd, energiád, kedved, akkor fürdessed csak naponta, de ha nem teszed, akkor sincsen semmi baj. Én sajnáltam szegényt mindig kitenni ennek a macerának, különösen, amikor még annyira pici volt.
2013. jan. 27. 23:39
20/21 anonim válasza:
Imád fürdeni, de ha nincs rá ok nem fürdetem naponta,persze alváz mosás van. Felesleges kiszárítani meg kencézni a bababőrt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!