Mennyi idős korától kell fürdetni a újszülöttet? Vagy kezdettől fogva minden este?
???
Úgy gondoltad,hogy majd megfürdik magától egyszer csak,ha odanő és meg tudja oldani magától??
Alapvető higiénia,hogy naponta fürdetjük a babákat,már a kórházban is---->otthon is marad ez a rendszer.
Én sem értem a kérdésed. :/
Persze:-) Mi most is mindennap fürdetjük, pedig már NAGY 18 hónapos.
Nekem a védőnő mondta, hogy nem szükséges újszülöttként mindennap fürdetni elég csak 2 naponta, de valahogy olyan jó ez a fajtája a nap lezárásának, én akkor is nagyon szerettem a fürdetések hangulatát:)
Utolsó: a kérdező nem a rendszerességét kérdezte hanem hogy MIKORTÓL.
Amúgy amíg csecsemő volt a fiam, mi sem fürdettük minden nap... De kb 3-4 hetes korától, minden nap.
Azért tette fel a Kérdező ezt a kérdést, mert sok helyen olvasni azt, hogy míg nem esik le a köldökcsonk, addig nem szükséges fürdetni, elég egy vizes szivaccsal áttörölgetni a kis testét. Ettől függetlenül mindenki fürdeti születésétől kezdve.
Akik pedig azt írták, hogy nem fürdetik minden nap, az nem azt jelenti, hogy a "kimaradó" napokon nincs tisztálkodás. Gondolom a fent említett módszerrel megoldják. Esetleg a napi rutin miatt fontos a mindennapos fürdés, meg mikor már pancsol, és élvezi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!