Mennyi idős korától kell fürdetni a újszülöttet? Vagy kezdettől fogva minden este?
Valóban nem túl jó a klóros víz a gyerek bőrének, de a gyógyszertári babafürdető nagyon jó, így nem szárad ki a bőre. És már az első naptól kezdve jó, ha megszokja, hogy a fürdés a napi rutin része.
Ettől függetlenül nem szabad a gyereket a vízbe mártani, amúgy a köldöke be nem gyógyult. Tehát csak tartsd a kád fölé, és szivaccsal törölgesd át. Mi ugyanis úgy jártunk, hogy víz érte a köldökét, és begombásodott neki, kórházban kötöttünk ki vele. Szóval csak óvatosan.
Ne haragudjatok, hogy eddig nem írtam, de dolgoztam!
A kérdést nem azért tettem fel, mert van gyermekem és nem tudok mit kezdeni. Gondolom azért ti se tudtátok kezdettől fogva egyértelműen, hogy hogy is kell ezeket a dolgokat végigcsinálni, mint sokan írtátok a védőnő mondta, vagy olvastátok ilyesmi.
Hát én előre megkérdeztem, hogy tisztában legyek mindennel. :)
Pl. most megtudtam, hogy nem érheti köldököt a víz, vigyázni kell, ezt pl honnan tudtam volna meg ha nem írjátok? Sok mindent meg lehet tudni itt a GYK-n, mert ahány ember annyi tapasztalat .
Mondjuk a felébreszteni a gyereket este 10-kor mikor alszik szerintem erős túlzás , még így is, hogy nincs gyermekem.
Köszönöm a válaszokat! :) Felpontoztam mindenkit!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!