Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Láz esetén azonnal vizeletvizs...

Láz esetén azonnal vizeletvizsgálat?

Figyelt kérdés

9 hónapos a babám. Eddig kétszer mentünk orvoshoz, mert lázas lett. Vírusos volt a torka, először 7 hónaposan vér(!)-, és vizeletvizsgálatra, legutóbb már csak vizeletvizsg.-ra kellett vinnem. Azt mondja az orvos, ez a protokoll. Csak Budapesten? Vagy máshol is? Amellett, hogy macera a lázas gyerekkel mintát vinni, eredményért visszamenni, kicsit túlreagáltnak érzem.

Mi a véleményetek?

2013. jan. 27. 09:04
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

A fiamnak 4 hónaposan volt egy vesemedence gyulladása és ha bármikor lázas, még most is úgy, hogy semmi rendellenességet nem találtak nála, már a szakorvoshoz sem kell járnunk, mert nincs semmi gond, de ezzel az előzménnyel, nálunk minden lázas betegségnél kell vizeletet vinni.

Ahol mi élünk, annak a gyerekének akinek nem volt ilyen gondja és meg van a láznak az oka, mert például valamilyen megfázást kapott el, akkor nem kell a vizeletvizsgálat, csak ha vizelet gond van vagy ha a láznak nem találják az okát.

2013. jan. 27. 09:12
 2/16 anonim ***** válasza:
Mi Szombathelyen lakunk. Sajnos a kislányomnak is volt ilyen időszaka, mikor szinte állandóan lázas volt, de a doki csak folyamatosan nyugtatott, hogy ez természetes. Én magam harcoltam ki a vér és vizeletvizsgálatot.
2013. jan. 27. 09:13
 3/16 Jégtánc ***** válasza:
Lányommal is rendszeresen járunk,neki a nyáron vesemedence gyulladása volt.Most már minden betegségnél,oltás előtt ,láz esetén vizeletvizsgálatra kell menni.Ez még így lesz egy darabig.Szintén BP.Ez a macera sajnos benne van a pakliban.Nem tudsz arra az időre megkérni valakit hogy vigyázzon a babádra?
2013. jan. 27. 09:15
 4/16 anonim ***** válasza:
Első válaszoló vagyok, annyit még írnék, hogy nekünk nem kórházba kell vizeletvizsgálatra menni, hanem elég a gyerekorvoshoz elmenni és oda elvinni a vizeletet és ott nézik meg.
2013. jan. 27. 09:27
 5/16 anonim ***** válasza:
74%
Hat szörnyű, hogy milyen orvosok vannak, komolyan! Ahelyett, hogy felírna valami dög erős antibiotikumot meg lorugas lazcsillapitot, képes es kivizsgaltatja a gyereket. Azonnal váltás orvost ezt meg jelentsd fel! Hogy képzeli! Nemhogy örülnel, hogy épp egy gondos, felelősségteljes orvost fogtal ki....
2013. jan. 27. 09:44
 6/16 anonim ***** válasza:
0%

Nagyon rendes vagy utolsó, annyiban igazad van, hogy egy orvos legyen alapos és felelősségteljes, de én nem neveznék egy orvost sem annak, aki egy szimpla vírusos torokgyulladás miatti láz miatt kitesz annak egy 7 hónapos babát, hogy az anyukája borítsa fel az egész napirendjét a babának, ha nincs segítsége, nincs autója, akkor busszal, a sok beteg ember között utazva (hátha összeszed még valamit és felülfertőződik), plusz a váró teremben a többi beteg ember között ülve és várva vizeletvizsgálatra küldi.

Először inkább kezelje arra, ami baja van és ha nem javul és mégsem az a baja, akkor kérjen további vizsgálatokat, de feleslegesen senkit ne küldözgessen és főleg ne egy 7 hónapos babát, meg vérvételre!

Amúgy meg minden gyerekorvos helyben el tud végezni vizeletvizsgálatot, akkor minek kell még külön kórházba küldeni?

2013. jan. 27. 09:49
 7/16 anonim ***** válasza:
Szintén Budapesten élünk és még egyszer sem kellett vér-vizeletvizsgálatra mennünk, pedig 3x volt lázas eddig 9 hónaposom. És én nem nagyon örültem volna neki, ha kellett volna menni, mert egyszer volt piros a torka, és általában a foga jött ilyenkor és 2-3 nap alatt elmúlt...
2013. jan. 27. 10:27
 8/16 anonim ***** válasza:
Nálunk is van vér- és vizeeltvizsgálat a háziorvosi rendelőben ilyen esetben azért, hogy tudja, hogy a babának szüksége van antibiotikumra vagy nincs. Azt mondta, hogy olyan picik, hogy nem fognak feleslegesen kísérletezni antibiotikumokkal, viszont, ha meg szükséges és nem adnak, az sem jó.
2013. jan. 27. 10:30
 9/16 anonim ***** válasza:
66%
Talan azert, mert csak az egyszeru vizeletvizsgalatot lehet elvegezni a rendeloben? Ha nem igy lenne, nem lennenek laborok.... En inkabb hagynam, hogy vert vegyenek a gyerekmtol, amit meg sem erez szinte, minthogy feleslegesen antibiotikumot adjanak neki. A napirend meg... Ha beteg a gyerek, ugyis borul, meg szerintem az egeszseg fontosabb mint a napirend.
2013. jan. 27. 10:55
 10/16 anonim ***** válasza:

Húha 09:49es... Érdekesen gondolkodsz...

Az én kisfiam még csak az oltás után volt lázas, amiatt be sem megyünk a rendelőbe. Kap kúpot, aztán másnap semmi baja. Náthás volt egyszer, de akkor sem volt láza. Orvosunkkal konzultáltunk, akkor sem kellett bevinnem szerencsére.

2013. jan. 27. 11:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!