Nagyon sokat hízik a babám? Mit tegyek?
3100 grammal született, 3000 grammal jöttünk haza a kórházból. 19-én volt egy hónapos, akkor volt 4300 gramm. Most este mértem evés előtt, 4670 gramm. Majdnem 400 grammot hízott egy hét alatt, a védőnő és az orvosunk is azt mondta, hogy sok. És ráadásul annyira hasfájós, és úgy fel van fújódva a hasa, majdnem kidurran. Aggódom érte, normális ez, hogy ennyit hízik? Csak anyatejes.
Nekem pajzsmirigy-túlműködésem van, igaz, hogy most jó az értékem, nem kell gyógyszert szednem. Félek, hogy nehogy neki is anyagcsere-betegsége legyen.
Volt akinek így hizott a babája? Megnyugtatnátok?
Egy 5 hetes kislány anyukája
A fiammal 9napos volt amikor lementünk a védőnőhöz 900g-ot hízott, nettó 700g-t.
Szerinted, a védőnő amikor meghallotta mekkora gyerek súlygyarapodását írja épp, 3szor kérdezett vissza, biztos e.
Csak anyatejesen.
Èn dokim nagyon oda figyel a gyerekek súlyára, és ha valaki kicsit dundibb akkor rögtön teljes körü kioktatást tart táplálásból.
DE amíg a baba anyatejet vagy csak start tápszert eszik addig akkora lehet amekkora akar. ezekböl nem tudja túlenni magát.Ès nem is lehet vele semmit sem csinálni.
Az orvosod jobb lenne ha a 15 kilós 2 évesekkel foglalkozna és nem az anyatejes kisbabákkal.
Amúgy elsö lányom hízott iszonyatosan sokat. 4000grammal született és félevesen már 8,5 kiló volt. teljesen oda voltam a súlya miatt, hogy túl sok. de betartottam a hozzátáplálást, nem adtam zsírosat, cukrosat és egyévesen 9,2 kiló volt. most kétévesen 11 kilo.
amásodik lányom elöbb húzta be a féket ö is iszonyat nagy 4 hós volt, 6,5 kiló, és most 6 hóson 7,7 kiló. vagy is több mint 2 hónap alatt 1 kilót hízott csak.rendesen eszik.
De jó, hogy ilyen gyönyörűen fejlődik a kislányod. A hasfájásra hajlamos babáknak pedig mindentől fáj a hasuk, ha kevesebbet kapnak akkor is, ha tápszert, akkor is. A nagyfiamnak fájt a hasa a tejemtől, most a kislányomnak egyáltalán nem, de a tejtestvérke, aki csak az én tejemet kapta rettenetesen hasfájós volt. Ne izgulj.
A kislányom 3400g-mal született, 3 hónaposan 7250 g volt. Most 11 hónapos, 10.6 kg és egy hónapja nem hízott egy dekát sem.
Nekem mondjuk tápszeres a kisbabám és 2 hónap alatt megduplázta a súllyát és a doki és a védőnő is "kiborult", de csak annyit mondtak, hogy egyen ugyanennyit amennyit most csak osszam jobban szét Neki..Ne csak 5ször egyen hanem kisebb adagot 6-7szer...Így csináltam és lassult a hízása!És a hasfájása is elmúlt, ja és sokkal kevesebbet bukott vissza!!!
3000grammal jöttünk ki a kórházból és most lesz 5hónapos és 8500gramm!!
Szia! Az én lányom 3540 grammal született, 4 hetesen 5120 gramm volt, 8 hetesen kereken 6600 gramm volt, most 11 hetes tuti meg van már 7 kiló, szóval ne aggódj. Ja, és egy mellból tudom csak etetni.
"Kedves" orvosod mit tanácsolt? Fogyókúrát? Vagy hagyjatok ki minden második étkezést? Megőrülök az ilyen dokiktől...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!