Lehet abból baj ha sokat hízik egy kisbaba?
Kisfiam okt. 16-án, a 38. héten született 4240g-mal. 5 nap múlva 3080g-mal engedtem ki minket a kórházból.(3 napig foygózott a kis drágám,mert addig nem volt tejem,de aztán beindul rendesen.
Az első hónap végére kereken 5kgra hízott, kizárólag anyatejen. Most ott tartunk,h eltelt azóta 17 nap,és egy újabb kg-t hízott! Szintén kizárólag anyatejen. Igény szerint szoptatok.Általában 2X éjjel és úgy 2-2,5 óránként nappal.
Rengeteg tanácsot kapok,h próbáljam nyújtani 3-3,5 órára,vagy vegyem le hamarabb.De akkor hol marad az igény szerint. (és megmondom őszintén:3 napig sírtama kórházban,h nincs tejcsi,pedig az elsőt 22 hónapig szoptattam, és őt már a kórházból is úgy vittem haza,h a 3. napon már hízott! ... és most ne adjam oda,ha Kistesó kéri???...hagyjam sírni egy nyamvadék fél óráért??? ...) Lehet abból baj,ha ilyen ütemben hízik,de kizárólag csak anyatejtől? Gyönyörű, élénk tekintetű, nem kiütéses a tejtől, nem sírós a hasfájástól, egyszerűen csak nyögdésel,amikor pukizik,vagy kakil.
De annyi tanácsot kaptam,h már elbizonytalanodtam.
Volt itt valaki ilyen helyzetben???
A gyulladás is érdekes.Az elsővel hetente volt gyulladt itt-ott. A piros folt,szinte állandó volt valahol.Most még egyszer sem gyulladt be.Pedig Kistesó még így is,h hízik napról napra,rosszabb szopizó,mint a bátyja volt.
Cumit nem próbáltam.Az előzővel sem.Ott ciciről egyenesen pohárra,és csőrős pohárra váltottunk...utóbbira nem nagy sikerrel. Pohárból mellé ment,hát mellé ment, tiszta víz gyosan szárad alapon,de cserébe gyorsan és ügyesen tanult meg inni belőle.
A 7. hozzászólónak írnám,h sztem elértetted amit írtam.Mi még csak 2 hét múlva leszünk 2 hónaposak,és már most 2 és fél kg-t hízott.Sztem ez egy picit sok , de másrészről nem látok rá igazi okot,h bárhogyan is visszavegyek a szopizásból.Ezért kértem itt tanácsokat,h lehet-e ebből bármi gond.De egyébként tökre megnyugodtam,mert ahogy itt többen írták,h a mozgásfejlődés során majd ez a gyarapodás csökken.Erre magamtól is rájöhettem volna. :)Főleg így a másodikkal.Csak az a bajom,h ő ugyanígy hízott,és a mozgáfejlődésban a kúszás-mászás,mint olyan teljesn kimaradt.Szóval az első fejlődése nem számít etalonnak nálunk.
Gratulálok a babódhoz,további jó egészséget kívánok! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!