Reménytelen már a kiságyba szoktatás?
Kislányom 8 hónapos múlt, és eddig velem aludt, most szeretném beszoktatni a kiságyba, de erős ellenállásba ütköztem. Próbáltam úgy, hogy kiveszem, amikor sír, hogy megnyugtassam, de nem nyugodott meg kézben sem, hanem üvöltött, tolt el magától, ha visszatettem, akkor meg kéredzkedett fel, és végig üvöltött, a végén már iszonyúan...úyghogy megint az én ágyamban aludt el. amúgy nagyon rafinált, okos baba, nem tudom más esetben sem "átverni" holmi megnyugtatással.
Igazából engem nem zavar annyira, hogy együtt alsznuk, csak gondolom később még nehezebb lesz, plusz a férjem nyaggat vele állandóan, hogy aludjon a "saját" ágyában. Hozzáteszem, nagyon anyás, tehát duplán nehéz a dolog. Valami ötlet?
Mi is ugyanígy vagyunk, de mi szerencsére "csak" a nappali alvással. Miénk is 8 hónapos, csakis babakocsiban hajlandó elaludni. Nappal hagyom is benne, éjszaka (este) át tudom tenni, így éjjel a saját ágyában alszik.
Ma megpróbáltam, hogy mikor délelőtt elaludt, ugyanúgy áttettem a kiságyába (10 perce aludt már), és felébredt, játszani kezdett, majd fél óra múlva már üvöltött, hiába simogattam, itattam, stb.. úgy felzaklatta magát, hogy csak 2 óra múlva tudott újra elaludni (természetesen a babkocsiban). Reménytelen küzdelemnek látszik :(
sziasztok,
az a baj, hogy pl. a felvesz letesz ha jól tudom azt javasolja, hogy vegyük fel, ha sír, és ha megnyugodott, tegyük vissza és így tovább. a bökkenő az, hogy ő nem nyugodott meg 1 pillanatra se a 40 perc alatt amíg csináltam tegnap, mert szerintem pontosan tudta, mire megy a játék. na most így nehéz egnyugtatni, ha nem nyugszik meg. :)
Plsuz szerintem az is belejátszik, hogy most van a szeparációs szorongás kellős közepén, már 1 hónapja megy.
tudom, hogy én "rontottam" el, de alapvetően azért alszik velem, mert az elején gondok voltak a szotatással (a kórházban az intenzíven volt 1 hétig, amikor született, és nehezen indult be a dolog), és így könnyebb volt, meg amúgy is mindig rossz alvó volt.Mivel semmi segítségem nincs, nagyamamák 400 km-re, barátok egyéb rokonok szintén, fontos volt, hogy ki tudjam magam valamennyire pihenni éjjel, mert a férjem este jön haza a munkából, és a háztartás nem csinálja meg magát, és nappal is ott a baba, nem csak éjjel. :/
Kedves Kérdező!
Hasonló problémával küzdök. Ha sikerült megoldást találnod, akkor osztd meg velem kérlek!
köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!