Bele lehet tenni egy 5 hós kisbabát a kompba ha nem ér le a lába?
szerintem az alábbi okok miatt fontold meg:
nem tud még (gondolom, önállóan és biztonsággal ülni)
nem ér le a lába, vagyis fennáll a veszélye, h kiesik
mivel nem ér le a lába, a teljes tstsúlya a gerince alsó szakaszáraés a lágyékára terhelődik, ami ha hosszú távon előfordul, súlyos egészségügyi problémákat okozhat (gerincferdülés, járási nehézségek, ágyék/lágyéksérv stb)
addig mindenképpen várjatok, amíg meg nem tnul egyedül ülni! azt azt jelenti, hogy fekvő helyzetből önmagát fel tudja húzni, nem azt, hogy valakinek az ölében tud ülni megtámasztva.
ezeknek az eszközöknek az a "bűne", hogy sokszor egy oda nem figyelő, vagy csak rosszra nem gondoló szülő olyan mozgásformát kényszeríthet a babájára, ami árt neki, mert amikor a baba megszületik, renyhék az izmai, s úgy alakuknak később ki, ahogy ő mozog, vagyis először csak a forduláshoz szükséges kar és gerinckörnyéki, aztán az üléshez való alsó háti és felső lábszári, majd az álláshoz a vádli, a talp - ha ebbe beleavatkozunk, akkor fennáll a veszélye, hogy bizonyos mozgásformák azért mennek majd nehezebben, mert valami miatt korábban megerősödtek, csak éppen nem a testalkatához megfelelően az izmok (ilyenkor érdemes az iskolatáskára meg a gerincferdülésre gondolni, mert ez ugyanaz csak piciben)
szóval szerintem várhattok még egy picit
Nálunk ez lenne a az ajándék, amit ki sem bontanánk :(((
Nagyon káros, de ettől függetlenül, mindenkinek szíve joga, úgyhogy lehet örülni fognak neki.
De mindettől függetlenül szerintem oda adhatjátok már most, majd döntsék el ők, mikor és mit kezdenek vele...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!