Ti hogy mondanátok meg egy anyukának hogy ne hozza a babáját amikor fertőző?
Na most, amikor a gyermeked a tét, akkor időnként bunkónak kell picit lenni! Illetve a jogos(!) védelem és a bunkóság között ég és föld van. Anya vagy, felesz azért a kis életért!
Ha javasolhatok ilyet, egy picit helyezd a saját érzéseidet és félelmeidet a háttérbe és képviseld a babád érdekeit, mert ő még nem tudja magát megvédeni. Ha te nem véded meg, akkor ki fogja?!
Meg lehet udvariasan és kedvesen kérni az anyukát, hogy ha beteg a babája, akkor inkább találkozzatok következő alkalommal, mert a tiéd nagyon könnyen elkap most mindent és nem szeretnéd, ha szövődménye lenne!
Egyébként önző és primitív dolognak tartom, ha valaki betegen elviszi a gyermekét oda, ahol más gyerekek is vannak.
Legyél kedves, de határozott!
Én is ilyen anyuka vagyok...illetve az a 16 hónap (ennyi idős a kislányom) már megedzett. Az előző válaszadónak teljesen igaza van. Én sem szeretem megbántani az embereket, találkoztam már olyan anyukával, aki abszolút lazán kezeli a dolgokat, mert mondjuk már több gyereke is van. (Ilyen pl. a nővérem 4 gyerekkel).
Én ezt ilyenkor úgy oldom meg, hogy egy picit magamat húzom le, hogy a másik fél ne sértődjön meg, ne legyen harag. Azt mondom, hogy: "Ne haragudj, tudod, hogy kicsit többet aggódom a gyerekemért, mint kellene, de állandóan egyik betegségből a másikba megyünk át és most látom, hogy a te kisfiad/lányod is köhög. Nem tennéd meg, hogy most hazamentek és találunk egy másik időpontot, amikor találkozhatnánk? Mondjuk jövő héten elmehetnénk együtt szánkózni, mit szólsz?"
Persze ez a szöveg tényleg az olyanok szól, akiket azért kedvelek, mert ha nem, akkor nem kell újabb időpontot megbeszélni és kész.
Utolsó köszi. Valahogy megpróbálom majd.... :(
Én hívtam őket tegnapra, mert alkalom volt nálunk, de nem tudtam hogy totál beteg a kislány ...
Én soha nem megyek sehová ha már meggyógyultunk de fertőzőek lehetünk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!