Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyukák! Számlák, hitelek...

Anyukák! Számlák, hitelek befizetése után mennyitek marad megélni? Tudtok félretenni a gyerkőcnek, esetleg magatoknak?

Figyelt kérdés
Elégedettek vagytok, vagy elég nehéz nektek is boldogulni? Hány gyermeketek van?
2013. jan. 19. 07:51
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
84%

2 gyerekünk van, 6 és 3 éves fiúk.

Kb. 200-250e marad a hitel és a számlák befizetése után és az sajnos mind elmegy :(

Eddig azt hittem, hogy nem élünk nagy lábon, ezért nem értettem, hogy miért nem marad szinte egy fillér sem...

Pedig nem járunk étterembe, nem nyaralunk külföldön, csak a gyerekekkel szoktunk programot csinálni (bár az is nagyon sokba kerül, mármint egy Állatkert, Vidámpark, játszóház, kisvasútozás stb).

Az egyik gyenge pont, hogy elég sokat költünk magunkra, ruhákra és lakásfelszerelésekre (sajnos minden hónapban kell valami, mivel első lakásunk).

Kajára is nagyon sok elmegy, egyrészről mert próbálok egészségesen főzni és minőségi alapanyagokat használunk, másrészről nagyon szeretünk változatosan enni, meg hát sajnos a kisebbik fiunk tejallergiás, így miatta muszáj megvenni pl. azt a felvágottat, virslit stb, ami nem tartalmaz tejet, de persze azok sokkal drágábbak...

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy én rendszeresen járok fodrászhoz, kozmetikushoz, körmöshöz, ill. edzőterembe, ez is kb. 20e/hó.

Szóval nagyon durván hangzik, de az egyikünk fizetése elmegy a hitelre és a számlákra (mondjuk utóbbiban minden benne van), a másikunkét pedig simán elköltjük minden másra.

Viszont az is tény, hogy azért így viszonylag elégedettek vagyunk az életünkkel, vagyis azzal, hogy középszinten vagyunk és megengedhetünk magunknak olyan dolgokat, ami másnak luxusnak tűnik.

Remélem érthető amit írtam, mert kicsit nehéz úgy megfogalmazni a gondolataimat, hogy itt zsong körülöttem 2 gyerek :)

2013. jan. 19. 09:50
 12/24 anonim ***** válasza:
84%
nekünk a párom fizetése 85.000, az enyém durván 75.000!!azaz 160.000!ebből as csekkekre és a gyerekre kb 140.000 elmegy szóval marad 20.000 forint amiből élünk egy hónapban!
2013. jan. 19. 09:56
 13/24 anonim ***** válasza:
84%

Egy gyerekünk van, de még nagyon kicsi, a pelusra és a tápszerre költünk egyenlőre még neki, nincsenek nagy igényei :) :)

Nekünk számlák és hitel befizetése után 190 marad.

Ebből félre is tudunk tenni egy keveset, tudunk venni egyegy ruhát is, persze csak olcsóbbakat és igen, elégedett vagyok az életünkkel. Persze luxusdolgokra nem tudunk költeni, nem megyünk nyaralni több hétre, max pár napra, de egészségesek vagyunk és boldogok és ez számít :)

2013. jan. 19. 10:15
 14/24 anonim ***** válasza:
75%

Kissé megdöbbentem az első hozzászóló válaszán...Mai világban létezik ilyen?? Hát, nem tudom...

Kérdésre válaszolva. 1 babánk van, aki most 3 hónapos. Párom sokat dolgozik, én ugyebár itthon vagyok a babával. Kettőnk bevétele egy hónapban kb. 300.000 Ft, úgy hogy van egy lakásunk ami ki van adva.

Van egy kis hitelünk, így az, illetve a rezsi kifizetés után marad kb. 200 000 Ft. Ebből tudunk félre tenni. Mindkettőnk nevén van otp megtakarítás számla, és néhány hónapja elkezdtünk félretenni egy CIB-es "malacperselyes" számlán is.

Amit megkívánunk megveszünk, de nem élünk nagy lábon. Minden hónapban eladok valamit, amire már nincs szükség. Így az is némi bevételt jelent a fentieken kívül, kb. 10-20.000 Ft-ot.

Úgy érzem, most élünk az eddigiekhez képest a legjobban.

Boldog vagyok! :)

2013. jan. 19. 10:46
 15/24 anonim ***** válasza:
57%
Hárman élünk, 1 fiunk van, aki 13 hónapos. GYED-en vagyok. A bevételünk havonta kb 220 e Ft. A kiadás (ilyenkor a téli hónapokban) rezsi, lakáshitel, (forint alapú, tehát nem vészes), kocsi biztosítás kb. 90-100 e havonta. Megmarad kb 120 e, a fiamnak születése óta havi 5 ezret tudok ebből félrerakni, magunknak kb 10 ezret havonta. De anyukámék nagyon sokat segítenek. Nélkülük azért nem lenne valami rózsás a helyzet...
2013. jan. 19. 11:23
 16/24 anonim ***** válasza:
93%

Hárman élünk.Én gyesen vagyok, férjem meg 100-120 e ft között keres.

Rezsi:kb 50 ezer havonta.Erre jön még az élelmiszer,gyógyszer ha kell,ami ilyenkor elég gyakori, ruha (turis, újra nem igazán telik). Mindig van valami kiadás.Hihetetlen hogy ilyen jól keresnek sok helyen, én meg örülnék,ha csak 70ezret megkeresnék :(:(

2013. jan. 19. 11:35
 17/24 anonim ***** válasza:
93%

Egyedül nevelem a lányomat. Havonta a bevétel gyerek tartással, gyessel, csp-vel, fizetéssel együtt kb. 220.000 Ft.

Ebből kifizetem a csekkeket, az kb. 60.000 havonta. Megtakarítás van, nekem egy nyugdíj előtakarékossági, az 12.000 havonta, egy élet biztosítás, az 11.000 havonta. A lányomnak is fizetek egyet, de annak a 2/3 részét apukám fizeti, így én 5000 Ft-ot teszek hozzá.

Így ha minden jól megy, marad 120.000 Ft megélhetésre. Nem mondom, hogy tökéletesen elég, mert van autónk is, azt tankolni kell, meg előfordul, hogy a csekk is több. De azért nem panaszkodom, sokan élnek rosszabbul, szóval örülök, hogy nem kell nélkülöznünk semmiben.

Amíg együtt voltunk a férjemmel, addig nem kellett megnéznem a boltban, mi mennyibe kerül, csak megvettem, amit megkívántam. Na ez a rendszer szűnt meg. Csak azt veszek, ami feltétlenül kell, és megnézem az árakat is. Meg az akciókat.

2013. jan. 19. 12:11
 18/24 anonim ***** válasza:
93%

Nem értem miért ne létezhetne nagyon magas fizetés?

A férjem legjobb barátja Mo-n egy cégnél keres nettó havi 600 ezret, az asszony 200 ezret.

Tanult is érte eleget, nem sajnálom tőle! Nálunk durván 300 ezer az összbevétel, saját ház, hitel nincs. Egy gyerek, havi szinten 50 ezret félre tudunk tenni!

2013. jan. 19. 12:43
 19/24 anonim ***** válasza:
60%
Most, hogy már "csak" Gyedet kapok kb 350000-400000 a havi bevételünk, attól függ mennyit dolgozott a ferjem. Ebből a hitelek kb 170000, a rezsi, biztosítás kb 100000-110000, a férjem dohányzik, macskának alom, kaja, gyereknek pelus, ha kell ruha, stb ez még kb 60000 és a többi marad, ami ugye nem sok. Most elég szarul élünk, sajnos. Félre nem rakunk.
2013. jan. 19. 12:51
 20/24 anonim ***** válasza:
77%

egy lányunk van.

a bevételünk 230ezer körül van.

Lakáshitel: 50ezer

rezsi:50 ezer körül

Kaja 30ezer

Autó egy ócska tragacs, minden hónapban elvisz több tízezret. (20 és 50 között)

Tankolás 20ezer körül

Diákhitel: 10ezer

Baba számlájára 2ezer

Gyógyszer és csavargás egészség- ill szép kártyával (így a bevételbe nem számoltam bele)

Marad kb 50 ezer, tavasszal felújítunk, minden fillért félrerakunk erre, de mindig van váratlan kiadás.

Évek óta nem vettem magamra egy göncöt, igaz, nem is járok sehova, a hajamat magam vágom, körmösre nincs igényem, és a többit is megoldom magamnak. Sajnálnám erre költeni a pénzt.

2013. jan. 19. 14:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!