Utálom a babakocsinkat! Vennék másikat, de milyet?
Én azt tudom Neked írni hogy az hogy egy éves kora után utálni fogja a babakocsizást az nem igaz.
Ha meg is tanul járni stabilan az nem azt jelenti hogy onnantól nem ül meg és mindenhová gyalog jár.
Igenis kell babakocsi és ha elfárad jó ha bele tud ülni.
Nem ismerem a márkákat - azért leírom nekünk egy Haberkorn sportkocsink van amit imádok.- de nem is célom hogy márkákat irogassak .
annyit azonban javaslok hogy menj be egy bababoltba és próbálgass tologasd hogy lásd melyikkel könnyü kanyarodni melyik könnyü félkezesen is melyik az amelyik megfelel az életviteleteknek az útviszonyoknak - város vs falu-
aztán ráérsz a neten keresni olyat csak olcsóbban .
ezt azért írom így mert nekem is volt ugye előzö gyerek óta megmaradt babakocsim és dilemmáztam a váltáson de nem találtam megfelelőt .
úgy tervezz hogy kb. másfél és két éves kora között fogjátok letenni a babakocsit végleg és utánna már csak hébe hóba kell majd . ha ez az időszak még messze van v. terveztek még kisbabát akkor mindenképp ajánlott egy új kocsi beszerzése .
Mi is időt és energiát nem kímélve válogattuk a babakocsikat, és mi is azt hittük, hogy megtaláltuk az igazit...hát utáltuk nagyon :(
4 hónapos volt a lányom, amikor eladtuk, egyébként egy 3 részes, multifinciós babakocsi volt ez is.
És mi akkor már csak sport kocsit vettünk, ami szinte vízszintesig dönthető, konkrétan az ABC DESIGN Primo-t. Hát, jobb vételt nem is csinálhattunk volna, imádjuk. És én már egyáltalán nem vagyok a multifunkcionális kocsik híve! Vettünk egy normális, jó törtésteszttel rendelkező ülést (0-18kg), tehát a hordozó fölösleges, és szerintem közel sincs ilyen biztonságos, mint ezek az ülések. A mózes részt 4 hónapig használtuk, de akkor már nem nagyon szeretett feküdni, mindenképp váltanunk kellett, és a sportkocsiját meg ugye utáltuk, úgyhogy most ez a sportkocsi tökéletesen kielégíti minden igényünket, a gyerek is imádja...
Úgyhogy én egy sportkocsit vennék a helyedben, ami kicsire csukható, mert azért 1,5 éves korig biztos kell, de utána is jó, ha sokszor kéznél van, ha nem akarod a kezedben cipelni, ha elfárad, elálmosodik.
Most nem vennék több részest semmiképp, még akkor sem, ha akartok kistesót, mert már minden részt nem tudtok kihasználni (mózest pl), lehet akkorra meg már más fog tetszeni, és addig meg rakosgathatod, és nézegetheted, hogy megint másfajtát szeretnél:)
Én is sportkocsit vennék már a picinek, nem azt a legegyszerűbbet, hanem a dönthetőt, azok azért kicsit masszívabbak is. tesóm is ezt használta a fiával fél éves korától, ahogy kinőtte a hordozót, mert olyan egy marha nehéz kocsit vettek, utálták, alig lehtett tolni. Ezt meg vagy három éves koráig használták. Ők mamas&papas márkát vettek anno. Barátnőmék is ugyanígy csinálták, nekik Esprit kocsijuk volt. :)
Elég macera ez a babakocsivásárlás egyébként. Én mondjuk nem panaszkodok, én jót vettem- mert már a 3. gyereket tolom benne, és még mindig nagyon jól bírja. :)) És annak idjén 70ezer ft volt mózessel, hordozóval, sportrésszel együtt. Jó vétel volt- szerencsére.
De inkább többet tudok olyat, akik váltottak többször is kocsit.
Sok sikert!!
Nem tudom, hogy döntesz, de mindenképp próbáld ki, tologasd, mielőtt megveszed. Nekem egy többfunkciós, sajnos itthon már nem kapható márkájú babakocsim van, nem volt olcsó, de most a második gyereknél is újnak néz ki. Nem is ez a lényeg, de volt olyan ismerős, aki olcsón vett sportbabakocsit, elkérte egy kicsit, tolta pár métert és közölte, hogy már érti, hogy mi a különbség a két kocsi között. Ő képről választott, nem próbálta ki, sokkal többet küzdött vele, mint én a méretre nagyobb kocsival.
És van e mellé egy esernyőre csukható változat is, kisebb helyet foglal a csomagtartóban.
Sport esernyő kocsit vegyél neki, pl quinny Zapp extra.
A bugaboo már felesleges neki, használtan 100.000 kőrül 3 éves kocsikat kapsz, amiket 2 gyerek kiszolgált, kopottak fakók!!!
Használnád 4-5 hónapot, majd vennéd a sport kocsit, mert a bugaboo is nagy lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!