Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ti körülmetéltetitek a kisfiat...

Ti körülmetéltetitek a kisfiatokat? Ha igen, miért? Ha nem, miért?

Figyelt kérdés
2013. jan. 16. 16:03
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
28%

Már hogy lenne bántalmazás? Ne már...

De ettől még nem metéltettem körül, mivel nem vagyunk zsidó vallásúak.

2013. jan. 16. 17:02
 12/21 anonim ***** válasza:
68%
Magyar hagyományok szerint nem szokás, plusz fölösleges beavatkozásnak tartom. Fiam van, nincs gond a fütykössel. Aki lusta mosni, az metélje körül... vagy ahol nem tudják mosni, pl. sivatagban honos népcsoportok (zsidó, arab).
2013. jan. 16. 17:07
 13/21 anonim ***** válasza:
70%

Semmiképp nem metéltetném körül a fiam,CSAK ha valamilyen orvosi dolog indokolná.

Nem hiszem,hogy a fitymabőr meggátolná,hogy egy fiú/férfi tisztán tartsa az intim testrészét.

Természetesen meg fogjuk neki tanítani,mi tartozik a tisztálkodáshoz,hogy melyik testrészét hogyan kell tisztítani.

2013. jan. 16. 17:29
 14/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Hozzáfűzöm, ezt nemcsak a vallás indokolhatja,hiszen sokan ezzel jöttetek.Csak érdekelt.Az biztos,hogy nem bántalmazás az biztos.Talán jobb is lesz neki ,ha felnő.De mindenkinek meg van a saját véleménye,csak kíváncsi voltam.

2013. jan. 16. 17:47
 15/21 anonim ***** válasza:
56%

Én is gondolkoztam rajta és még most sem vetem el, mivel az apja is körül van metélve. És én nőként mondom, hogy sokkal higiénikusabb! Soha, még több órás fürdés után sincs semmilyen szaga, ami a fitymás péniszről nem mondható el bárhogy is tisztán tartják, egy idő után szaga van.

Mégsem merem még megcsináltatni, mert nem akarok neki fájdalmat okozni.

Ja, és nem vagyunk zsidók, nem ettől függ!

2013. jan. 16. 18:25
 16/21 anonim ***** válasza:
76%
Exemnek már olyan korában csinálták meg, hogy szexuális téren tapasztalta ezt is, azt is (18 éves volt). Neki orvosi indoka volt rá, hogy megcsinálják. Tény, hogy szerinte higiénikusabb, viszont nehezebben élvez el, mint műtét előtt. Ebből a szempontból bánja, hogy körül kellett metélni.
2013. jan. 16. 21:02
 17/21 Golan Trevize ***** válasza:
74%

15-ös:

"Soha, még több órás fürdés után sincs semmilyen szaga"

Nekem a fitymás péniszemnek 2 perc zuhanyzás után sincs szaga...

És, mivel rendszeresen tisztálkodom, ezért még nyáron, 40 fokban, az esti tisztálkodás előtt sem szokott szaga lenni...

Ez a gondolkodásmód olyan, mintha valaki azért húzatná ki az összes fogát, mert hogy fogmosással nem lehet tisztántartani őket...

2013. jan. 17. 08:00
 18/21 anonim ***** válasza:
91%
csak abban az esetben tenném, ha orvosilag indokolt lenne. bár nem kell ezen a kérdésen gondolkoznom egyenlőre, mert kislányom van. :)
2013. jan. 17. 18:51
 19/21 anonim ***** válasza:
81%

Engem körülmetéltek és ezt tartom a legbarbárabb dolognak, amit elkövethet ember a gyereke ellen :(

Ronda és a funkcióiban sérült :(

2013. jan. 22. 21:41
 20/21 anonim ***** válasza:
60%

Valahol elgondolkodtató, hogy ha megpofozzuk a gyereket, az erőszak, ha ordibálunk a gyerekkel, az is erőszak.

De az miért nem erőszak, amikor egyesek valamiféle kretén istenség meg törzsi tabu vagy divat kedvéért levágatnak a gyerekükből egy darabot....?

2013. febr. 5. 22:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!