Tejpép és gyümölcspép cumisüvegből más is volt igy?
Mi csak a tejpépet esszük üvegből este, de egyébként kanállal eszik a már majdnem 6 hós kisfiam.
Meg kell tanulni kanállal enni nem egyszerűm, de szép lassan szerintem kezd el.
2013. jan. 16. 12:17
Én ugyanígy voltam a lányommal annak idején. Egy idősebb tapasztalt védőnő járt hozzánk, aki azt mondta: "Neked most az a fontos, hogy a gyerek kanállal egyen, vagy az, hogy megegye a gyümölcsöt, főzeléket?"
Onnantól kezdve semmi gondunk nem volt; a gyerek mindenevő volt cumisüvegből, ( a főzelékfélékre volt egy kereszt alakban vágott cumink, hogy ne akadjon el a kaja ) aztán amikor már kibújt annyi foga, hogy apróra vágott kiflit, felvágottat is ehetett, és velünk ült az asztalnál, ki sem lehetett csavarni a kezéből a kanalat. A többiekkel nem volt ilyen gondom. A legkisebb fiam szépen evett kanállal, de valami miatt a sütőtökpüré csak cumisüvegből kellett neki. Hát, ha így szerette megkapta, és kész.:-)
2013. jan. 16. 12:24
3/11 A kérdező kommentje:
igen nekem anyósom meg anyum mondta ugyan ezt :)
Meg mindenki más is ugyanezt mondaná, aki már megtapasztalta, hogy egyetlen felnőtt sem használ cumisüveget.:-) Tehát a te lányod életében is eljön majd az az időszak, amikor leszokik róla. Ez nem nevelési hiba, vagy rossz tulajdonsága a gyereknek. Ő ilyen, más pedig másmilyen.
2013. jan. 16. 12:42
Én nem adnék cumisüvegből gyümölcsöt, zöldséget. Szerintem csak lassítja, hogy a gyerek megszokja a kanalat. Kislányom is nehezen fogadta el a kanalat, 4 hós korától kezdtem hozzátáplálni. 6 hós korára megszokta a kanalat.
Szerintem olvass ebbe bele, hasznos válaszok vannak benne:
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..
2013. jan. 16. 12:57
Az én fiam 6 hónapos múlt. Ő is cumisüvegből kapja az ilyesmit. Két dolgot eszik meg szépen kanállal, az almát keksszel, és a banánt. Minden más üvegből megy. Bár ő elég rossz étvágyú, így én annak örülök, hogy eszik egyáltalán
2013. jan. 16. 13:00
Az én fiam is csak így volt hajlandó tápszeren kívül mást is enni, én is aggódtam rajta. Aztán valamikor 9 hónapos kora körül beteg volt, és utána viszont csak kanállal volt hajlandó bármit is elfogadni, repült a cumisüveg. Szóval ne aggódj rajta, nem fog örökké tartani, a lényeg, hogy most eszik mást is.
2013. jan. 16. 13:38
Ha semmiképpen nem eszik kanállal, etesd cumisüvegből, de azért próbálgasd a kanállal evést is, mert azt is meg kell tanulnia. Nekem mondjuk azt mondta a gyerekorvos, hogy nincs cumisüvegből etetés, hanem kanalazzunk, de szerencsére gond nélkül eszik 4 hónapos kora óta kanállal.
2013. jan. 16. 13:44
nalunk sem mindig megy a kanalaZas,en ugy szoktam hogy elkezdem kanallal aztan amikor mar megunja es semmikeppen nem eszik akkor onom az uvegbe es megeszi onnan.most 8 honapos es lassan de biztosan egyre tobbet eszik kanallal,bar ha nem megy akkor elokerul az uveg mert fontosnak tartom hogy jollakottan legyen minthogy kinozzal a kanallal es ehesen nyugolodjon egesz nap.
2013. jan. 16. 14:47
10/11 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat. megnyugodtam !
Kapcsolódó kérdések: