Mennyit költesz a kisbabádra?
Hát az első 9-10 hónapban sokat! Kb. 50-60 ezret havonta. De ebben benne van,hogy tápszeres volt kizárólag és Dévény tornára kellett járnunk, mert hipotón volt a nyaka!
Ez a kettő kb. 30 ezret vitt el egy hónapban. Pelenkából nekem a Pampers vált be, de őszintén megmondom nem számolom,hogy mennyit használ el! Ja és a hasfájásnál is sokat próbálkoztam,hogy melyik a legjobb szer rá. Végül is az angol víz lett a legjobb, abból havi két üveg elment az első 3 hónapban, ami durván 5000 ezer forint!
A hozzátápláláskor felesben kapott házi ill. üveges bébiételt!
Ha beteg, valahogy 5 ezer alatt nem úszom meg soha!
Cebion cseppeket kap, az is általában két üveg egy hónap, ami szintén 5 ezer körül van!
Ruhát leginkább kapunk, meg sokat veszek jó minőségű turiban, mert bár megtehetném, sajnálom kiadni a 4-5 ezret egy olyan ruháért, amit lehet,hogy csak 2-3 hétig tud használni!
Most,hogy már legtöbbször azt eszi, amit mi, kevesebb a költség valamennyivel!
Szia!
8hós kisfiú anyukája
Pelus egy hóra(Dm es) 22000
Positörlő:100-1500
Gyógyszer(ez nem minden hónap):5000
Tápszer:5000
A főzeléknek valót nem tudom azt nem számolom de pl egy fél csirkemell 3-400ft ez minimum 2-3naponta+a zöldségek,gyümölcsök.
Tea:3000
Ruha:nagyon gyorsan nő kb két havonta 10000persze van hogy sokkal többet.Próbálok bizományisat és turisat vásárolni.
Popsi kenőcsöt: kapok arra nem költök.
Fürdető,sampon:2000
És mindig jön valami plusz.pl most etetőszék,komp és fejlesztő játékok,Inhaláló,ágynemű+huzat.Szóval ezt pontosan nem lehet kiszámolni.És persze vannak olyanok akik sok mindent örökölnek és olcsóbban betudnak szerezni.
Spórolni csakis magatokon tudsz.És ne ess abba a hibába mint én,hogy mindent a gyereknek.A játékokat amit vettem neki 90%ával nem játszik.Érdekesebb neki a táskám egy flakon vagy a távirányító.
Pelus: kb 8000 egy hónapban (bella vagy pampers, 5-6 db egy nap)
étel: szopi+ főzök neki, ez nem számottevő még, mert egy cékla, sütőtök nem olyan drága, egy csirkemell is sokáig elég, ill. sok gyümölcs kerti fagyasztott
ruha: a legtöbbet kapjuk, ill. turi, abból is a kilós (de csak szépet, szakadásmenteset veszek meg neki!)
játék: kaptunk sokat rokonoktól, de ha nem lenne, akkor is jól elvan a pillepalackkal, papuccsal, fakanállal, stb
- Pelenkából nekünk a Pempers aktiv baby vált be, abból 10 órányi pisi sem folyik ki. (átalussza az éjszakát). Az kb. 6.000 Ft/hó
- Popsitőrlő kb. 1.000 Ft/hó (annyit kaptunk ajándékba a babalátogatások során, hogy eddig még nem kellett vegyek)
- Popsikrém kb. 400 Ft/hó (Sudocrem, nagyon jó és gazdaságos)
- Hasfájós, sok mindent kipróbáltunk, Colief vált be, kb. 10.000 Ft/hó
- C vitamin, Cebion 3.000 Ft/hó
- náthás volt, gyógyszerek, orrspray 5.000 Ft/hó
- Fürdető, babaolaj, vattakorong, egyéb illatszer kb. 500 Ft/hó
- Mivel nő, mint a gomba, így a ruhák utánpótlásáról is kell gondoskodni, ha megtetszik valami duriban, vagy vaterán akkor megveszem, havi 5.000 Ft/hó
- Csak tápszeres, 5.000 Ft/hó
Más hirtelen nem jut eszembe, durván kb. 40.000 Ft/hóval lehet kalkulálni.
Második gyerek, és szoptatok. Így alig kellett vennem valamit. Ami kell: pelenka (dm-es, 4500 a 100 db-os doboz. Eleinte napi 10 elment, mert annyit kakilt, most már csak 5 db kell kb.), popsitörlő, illetve a gyógyszertári fürdetők, kenőcsök, stb, de ez pár száz forint.
Nekem így szinte semmi kiadás, viszont ahogy az egyik korábbi hozzászólás is írja, rengeteget spóroltam a kaján, és hogy nem megyek el sörözni/kávézni/moziba. :P Legalábbis a szoptatási időszak végéig, ez az első gyereknél egy év volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!