Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Gyed mellett bölcsi?

Gyed mellett bölcsi?

Figyelt kérdés

Most nem értem, hogyan van ez. Azt mondták, hogy Gyed mellett nem járhat agyerek bölcsibe.

Az egyik csaj a babaklubból otthon van 3 hónapos kisfiával Gyeden és a 21 hónapos kisfia pedig bölcsibe jár.

Hogy lehetséges ez?

2013. jan. 15. 14:26
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Pontosan kiíratta magát táppénzre "veszélyeztet terhesen" és úgy felvették a nagyot.
2013. jan. 15. 15:45
 12/16 anonim ***** válasza:
1997. évi XXXI. törvény a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról
2013. jan. 15. 16:10
 13/16 anonim ***** válasza:
55%
Védőnői javaslatra felvehetik a nagyobbat bölcsődébe, ha olyan az anyuka helyzete (pl. egyedülálló, nincs segítsége stb.). Az egyik ismerősömnek a két gyereke között nincs egy év, a férje külföldön dolgozik és nincs segítsége (mármint szülők, hozzátartozók), így a védőnő írt javaslatot, hogy vegyék fel bölcsibe a nagyobbik gyereket. Volt szabad hely, így felvették.
2013. jan. 15. 20:39
 14/16 anonim ***** válasza:
0%

Tegnapi 15:15-ös! Nehogy már irigykedj arra az anyukára, akinek fogyatékos gyereke van...Ehhez nincs több kommentem.

A kérdezőnek pedig teljesen igaza van, nem igazságos a rendszer!

2013. jan. 16. 08:40
 15/16 anonim ***** válasza:

Igen erre gondoltam én is (egy előző válasoló vagyok) hogy volt ilyen hogy védőnői gyerekorvosi javaslatra. Múltkor is pl. volt egy olyan szülőpár a tvben akiknél anyuka siketnéma, apuka meg kamionozik így 2 hetente 2 napot van otthon, segítségük nincsen és a kislány 2 éves és hogy elkezdjen beszélni ezért vették fel a bölcsibe mivel anyától nem hall ugye szavakat így tőle nem tudta megtanulni, pedig amúgy teljesen ép egészséges kislány volt. A bölcsiben egy két hó alatt ugrásszerűenm fejlődött szóval ilyen okok is vannak.

De én azt egyáltalán nem érzem igazságosnak továbbra sem hogy anyuka NEM DOLGOZIK szociálisan nem rászorult babaklubba eljárogat a kisebbel meg jön megy éli életét és közben a nagyobb meg bölcsiben...mert ha vki nem bír két gyerekkel akkor az várjon egy kicsit a következővel, ne vállaljon 1-1.5 év különbséggel gyereket...akor várjon egy 3-4 évet még az se sok, és akkor csak a kicsivel kell otthon lenni.

2013. jan. 16. 09:47
 16/16 anonim ***** válasza:
14-es! Irigykedni?? Egyáltalán nem, csak leírtam, hogy igenis van lehetőség otthon maradni, még úgy is, hogy egyik gyerek sincs vele otthon és mégis jogszerűen van a pici bölcsiben. Rosszul értelmezted, amit írtam, de ha félreérthető volt bocsi!
2013. jan. 16. 10:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!