3 hós baba mellett hogy alakul a napi rendetek? Írnátok példát, módszereket?
Figyelt kérdés
Eddig igény szerint szopiztunk, most azonban valami nem stimmel, felborult a "rend", keveredik az éjszaka a nappallal, és így borult minden eddig megszokott, és a baba által kialakított rend. Sosem sírt, inkább csak nyűglődött, most rengeteget sír, álmában is, össze-vissza enne. Ez neki és és nekem is borzasztó, ezért gondoltam, hogy kezembe veszem az irányítást, és valami rendszert vezetek be. Ami fix: 6 körül kelés, este 7 körül fürdetés, egyszer du. babakocsis séta, ennek még nincs fix ideje. Arra gondoltam, valahogy így nézne ki a dolog: etetések 6-9-12-15-18-21, egy éjjel. Ezt tudom, hogy bírná, mert korban már többször át is aludta az éjszakát, nappal pedig 2.5-4 órás intervallumokban evett, mikor hogy. Hogyan kezdjek neki, kinek mi vált be? Minden ötlet, tapasztalat segítség, köszi előre!2013. jan. 9. 09:42
1/4 anonim válasza:
Lehet nem pont most kellene ezt bevezetned, mert szerintem sanszos, hogy a nyugtalanság, és a zűrzavar a növekedési ugrás eredménye. Pár napig szoptasd amikor csak akarja, addigra rendeződik a tej, megnyugszik a kicsi, lehet bevezetni a napirendedet - ami amúgy teljesen rendben van:D
2/4 anonim válasza:
Este 6körül fürdés,kaja alvás.Növekedési ugrás miatt és hogy tejet kap mostanában estére,igy sokszor felébred éjfélkor enni,utána alszik tovább.Ha éjfélkor ébred,akkor utána ébred 5körül enni és alszik még 7-8ig.Ha csak 3-4körül kel enni,akkor utána szintén alszik 7-8ig.Utána összevissza van napközbe az alvása,mert ha menni kell valahová,nem tud aludni babakocsiban se és kendőben se.De ébredés után 1-2 óra után álmosodik el.Eszik kicsit megint és alszik 1-3órát,ez is változó.De délután 3 után már nem alszik fürdés kaja alvásig.De az esték és éjjelek fixek.Egyébként 3hetesen volt már napirendje.Fürdés után kaja és alvás 6-7között,és 3-4kor kelt fel elsőnek.5hetesen aludt már néha este 6-7től reggel 6-8ig.10hetesen többször is már csak reggel 6kor kelt elsőnek vagy 7kor.De most kb egy hete felébred megint éjjel egyszer.
3/4 anonim válasza:
Nálunk magától alakult ki kb. 6 hónapos korára. A fürdés, séta, és esti altatás volt fix, a többit maga alakította. Írtam egy pár napig, hogy mikor kel, mikor álmosodik el, mikor eszik, persze órát azért nem lehetett hozzá igazítani. Ekkor már csak 2x aludt nap közben.
4/4 anonim válasza:
Az enyém 2,5 hós, és elég hamar napirendet vezettem be, mert a nagyobbikra nem volt időm másképp. Meg ne kövezzetek de én a Suttogó módszerét alkalmazom. Egyelőre nagyon jól működik. Mindkét gyerekre van időm. Mindennek megvan az ideje, tudom mikor mire számítsak. Érdemes csak beleolvasni. Nem mindent alkalmazok amit a könyv ír, de az altatás és napirend módszerei aranyat érnek!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!