Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 7 hónapos babám nem forog,...

7 hónapos babám nem forog, nem fordulgat! Aggódjak?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Előre kérem negatív hozászolásokat nem kérek!

7 Hónapos a kislányom 9300g és 75cm,nem kicsi! Pár hónaposan sikerült átfordulnia egyszer-kétszer és 5-6 hónaposan szintén hátról hasra és ahogy a hasa leért már vissza is. Viszont csak meztelenkén! Utál hason lenni ezt azért hozzáteszem és sokat rakjuk úgy,de 2 percen belül ordít. Kiemelni kitudja magát szépen tartja,kúszni próbál. A doktornő azt mondta szte csak lusta,mert amúgy nagyon erős baba,de mondta hogy elvihetem megnézetni is gyógytornásszal. Azt is említette még hogy a kisebb súlyú babák általában aktívabbak mint a nagy súlyúak és később csinálnak dolgokat mert lusták.. Ez tényleg így van? Szerintetek mit csináljak? Nektek mit tud már a babátok és mekkora? Köszönöm!

2013. jan. 15. 12:27
 1/9 anonim ***** válasza:

Az én kisfiam most lesz fél éves majd 8 kiló és 73 centi. Át tud fordulni hatról hasra és vissza is ha akar. Iszonyat milyen lusta gyerek, de ennek ellenére erős is.

Nekem mindig mindenki azt mondja nyugodjak meg egy nagy súlyú baba később csinál mindent és ráadásul habitustól is függ.

Én nem erőltetek semmit ha Ő úgy érzi eljött az ideje meg fogja csinálni.

2013. jan. 15. 12:34
 2/9 anonim ***** válasza:
26%
Tesóm kisfia is nagy súlyú volt,későn csinált mindent.Az én kisfiam is 7 hónapos 8400gr 72cm,kúszik,1 hete mászik,6,5 hónaposan felült,kapaszkodva feláll.
2013. jan. 15. 12:35
 3/9 anonim ***** válasza:

A lányom nem volt nagy súlyú mégis nagyon lusta volt. Mindenki azt mondta Dévény tornára vigyük,mert így meg úgy...nem volt rá szükség, én tornásztattam itthon, és 2 nap alatt fordult, aztán egy hónap alatt kúszott-mászott és felállt.Mindenzt 9 hónaposan, addig semmit nem csinált. Első születésnapján kezdett járni.

Nem szabad beletuszkolni a gyereket egy kategegóriába, ha nem mászik 8 hónapos koráig, akkor ez és az lesz. Vannak babák aki ígénylik a speciális tornát, enyémnek nem volt rá szüksége.

Tornásztass sokat!

2013. jan. 15. 12:43
 4/9 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm! :) Most kicsit megnyugodtam,de már nem tudtam hogy nyugtassam magam azzal hogy nagy súlyú vagy ne.de akkor van benne valami,de mindenkinél.

1-2.válaszolók,nektek nagyon ügyes babátok van!

Kedves 3. :) Az igen!! Nem semmi! Tudnál nekem segíteni abba hogy leírod privátba vagy linkelnél olyan tornát amivel tudnám segíteni? Én is nézegettem neten és csináltattam is vele..raktam mindenféle játékot oldalra hogy hátha oldalra oké,de ahogy átraktam keresztbe a lábát azzal a lendülettel a fejét hátrafordította és kitekerte magát.. Gondolom ezzel jelezte hogy nem hülye ő.. Hasról meg aztán nem jutunk semerre,mert ordít..úgy meg nem lehet.. :((

2013. jan. 15. 12:54
 5/9 A kérdező kommentje:
De NEM mindenkinél nahh :D
2013. jan. 15. 12:55
 6/9 anonim ***** válasza:
Én elvinném valami tornára a helyedben. A nagy súly nem ok. A fiam 10 és fél kg volt 7 hónaposan és már mászott és felállt kapaszkodva. Most 9 hónapos 12kg 75cm és már lépeget.
2013. jan. 15. 13:11
 7/9 A kérdező kommentje:
Hát lehet az lesz a vége,de feleslegesen meg nem akarok 30-30km-ereket utazgatni oda-vissza feleslegesen,mert sajnos a közelünkben nincs tornásztató csak a legközelebbi kórházban.. :(
2013. jan. 15. 13:22
 8/9 anonim ***** válasza:
en meg adnek neki kis idot,az en babam is 7 hosan kezdett igazan forogni de egyiknap nem masnap meg megtaltosodott es azota orogva kozlekedik meg nem maszik,nem ull,nem kuszik egyedul.orvos szerint raer meg.
2013. jan. 15. 13:33
 9/9 A kérdező kommentje:
Rá hogy kiírtam ezt a kérdést 3 napra kb megfordult!! És elkezdett kúszni is!! :DDD Nagyon édes!!!!! :DDDDD Köszönöm mindenkinek!!! :)))
2013. febr. 2. 18:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!