Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tudom, sokan fogjátok azt...

Tudom, sokan fogjátok azt írni, hogy ne aggódjak. De mégis! Már 14 hónapos a fiam és még mindig nem indult el magától! Miért?

Figyelt kérdés
Négykézláb mászik, fel áll a szekrényeknél, kiságyba, bárhol és kapaszkodva megy a szekrények mellett, de ennyi. Meg persze nagyon szereti, ha fogjuk neki a két kis kezét és úgy tipeghet... De magától nem indul el, kicsit már aggódom. Sokan mondják, hogy a fiúk lustábbak, mint a lányok, de ennyire? Ja és van járássegítője is, azt egy kicsit tologálja, de inkább játszik vele.

2013. jan. 6. 11:26
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

A járás segítő hátráltatja a gyermek fejlődését, ezt már ezer éve megmondták. arra támaszkodik, és nem a saját képességeire!

Mivel nem látjuk a mozgását, én azt javaslom, vidd orvoshoz, ha nagyon aggódsz.

2013. jan. 6. 11:30
 2/12 A kérdező kommentje:
A járás segítő mondom, h nem is érdekli, csak játszik vele. Meg ahány hely, annyi szokás. Egyik védőnő azt mondja nem jó a másik meg azt, h nem baj, ha van. Mikor vezetem sokszor érzem, h egyre magabiztosabb...
2013. jan. 6. 11:34
 3/12 anonim ***** válasza:
77%

Gondolom voltatok csípőszűrésen, jártok rendszeresen a gyerekorvoshoz, védőnőhöz. Ha ott nem találtak semmi rendellenességet, akkor egyelőre ne aggódj. Az én kislányom most lesz 2,5 éves, és 15 hónapos kora előtt 2 nappal indult el. A szomszéd kisfiúval 1 hét különbség van közöttük, amikor az én lányom 11 hónaposan már a tricikliben ült, őt még anyukája a babakocsiban tologatta úgy, hogy éppen hogy felült benne a baba. A kisfiú előbb kezdett el futkározni, mint a lányom. Most is sokkal bátrabban és gyorsabban motorozik a lábbal hajtós motorján, mint a lányom.

Ja, és nálunk pl egybeesett a járás elkezdése azzal, hogy elkészült a gyerekszoba, ahol padlószőnyeg van, így sokkal magabiztosabb volt ott a lányom, mint a többi szobában, ahol szőnyeg + laminált parketta van.

2013. jan. 6. 11:39
 4/12 anonim ***** válasza:
77%
Az én védőnőm azt mondta, hogy a kisgyerekek 18 hónapos korukig kell, hogy elinduljanak. Addig "normális". Van egy barátnőm, akinek két hete indult el a kisfia, és kb. akkor töltötte be a 15. hónapját! Úgyhogy nyugodj meg, nincs semmi baja a kisfiadnak! És ha már próbálkozik is a szekrények mellett, akkor már jó úton halad, és el fog indulni!
2013. jan. 6. 11:41
 5/12 A kérdező kommentje:
Lehet, h nálunk is ez hátráltatja meg? A szőnyeg + laminált parketta? Nálunk a két szobában így van, a konyhában és a nappaliban járólap van, persze a nappaliban plusz szőnyeg...
2013. jan. 6. 11:41
 6/12 anonim ***** válasza:
77%

15 hónaposan kezdett a fiam járni.18 hónapos korig fér bele az egészséges határba

én a helyedben nem vezetgetném,mert az is hátráltathatja

majd elindul,ha érett lesz rá,elindul

2013. jan. 6. 12:29
 7/12 anonim ***** válasza:
77%

Szia, 18 hónapos fiú anyukája vagyok.

Az enyém 15 hónapos kora előtt 4 nappal indult el egyedül! Én azt hittem oviba is mászva fog menni:-) Tök véletlenül az apja kezei közül kisétált, és lassan...de nagyon nagyon lassan és komótosan kezdett el önállóan járni.

Ne aggódj:-)

Nálunk a nappaliban laminált van, és van szőnyeg is, eleinte én is azt hittem, hogy a laminált miatt nem indul, mert csúszik stb. De nem. Csak megfontoltak a fiaink :-)

Majd meglátod, milyen jót tettek maguknak azzal, hogy ilyen sokáig másztak négykézláb! :-)

2013. jan. 6. 13:28
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon szépen megkérlek, hogy NE VEZETGESD!!!! Egészséges babának 18 hónapos korig kell elkezdenie menni. Ennek az időpontja leginkább genetika, hogy mikor érett meg rá a váz és az idegrendszer. Ha vezetgeted, azzal feleslegesen terheled a gerincét és az ízületeit és éppenséggel az egyensúlyérzékének sem teszel jót.

Nem tudom, kedves édesanyák, hogy mikor fogjátok megérteni, hogy a gyermek fejlődése nem lóverseny! Kb 3 éves korra hozzák be a gyerekek egymást, addig mindenkinél más ütemben zajlik a fejlődés és az érés. Ha egészséges, nem született oxigénhiánnyal, nem korababa, nincsen izomtónus és ízületi probléma, neurológiai eltérés (ezt szűri a gyerekorvos), akkor hagyni kell őket a saját ütemükben fejlődni, semmiféle segítséget nem igényelnek ehhez!

Türelem! Türelem és türelem! A mászás az egyik leghasznosabb mozgásforma, nagyon sok szempontból jót tesz az idegrendszernek és a vázrendszernek is. Örülj, hogy minél tovább mászik!

2013. jan. 6. 13:32
 9/12 anonim ***** válasza:
53%

13:28-as vagyok. Igen igaza van az előttem válaszolónak. Nem szabad vezetgetni, nem használ semmi értelme.

Az egyik kislányt az utcában folyton vezetgették már 10-11 hónapos kora óta, ó lábú lett, befelé állnak a lábfejei, görbe a gerince. Nekem a kislány anyukája mondta, hogy azzal rontották el, hogy vezetgették a gyereket.

2013. jan. 6. 13:50
 10/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Nagyon ritkán van vezetgetve, körülbelül heti 2 alkalom. Egyik ismerősöm piszkált mindig, h biztos azért nem kezdett el még járni, mert nem vezetgetjük. De így akkor azt a heti 2 alkalmat is elveszem tőle. Még egyszer nagyon szépen köszönöm mindenkinek :)
2013. jan. 6. 14:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!