Tudom, sokan fogjátok azt írni, hogy ne aggódjak. De mégis! Már 14 hónapos a fiam és még mindig nem indult el magától! Miért?
A járás segítő hátráltatja a gyermek fejlődését, ezt már ezer éve megmondták. arra támaszkodik, és nem a saját képességeire!
Mivel nem látjuk a mozgását, én azt javaslom, vidd orvoshoz, ha nagyon aggódsz.
Gondolom voltatok csípőszűrésen, jártok rendszeresen a gyerekorvoshoz, védőnőhöz. Ha ott nem találtak semmi rendellenességet, akkor egyelőre ne aggódj. Az én kislányom most lesz 2,5 éves, és 15 hónapos kora előtt 2 nappal indult el. A szomszéd kisfiúval 1 hét különbség van közöttük, amikor az én lányom 11 hónaposan már a tricikliben ült, őt még anyukája a babakocsiban tologatta úgy, hogy éppen hogy felült benne a baba. A kisfiú előbb kezdett el futkározni, mint a lányom. Most is sokkal bátrabban és gyorsabban motorozik a lábbal hajtós motorján, mint a lányom.
Ja, és nálunk pl egybeesett a járás elkezdése azzal, hogy elkészült a gyerekszoba, ahol padlószőnyeg van, így sokkal magabiztosabb volt ott a lányom, mint a többi szobában, ahol szőnyeg + laminált parketta van.
15 hónaposan kezdett a fiam járni.18 hónapos korig fér bele az egészséges határba
én a helyedben nem vezetgetném,mert az is hátráltathatja
majd elindul,ha érett lesz rá,elindul
Szia, 18 hónapos fiú anyukája vagyok.
Az enyém 15 hónapos kora előtt 4 nappal indult el egyedül! Én azt hittem oviba is mászva fog menni:-) Tök véletlenül az apja kezei közül kisétált, és lassan...de nagyon nagyon lassan és komótosan kezdett el önállóan járni.
Ne aggódj:-)
Nálunk a nappaliban laminált van, és van szőnyeg is, eleinte én is azt hittem, hogy a laminált miatt nem indul, mert csúszik stb. De nem. Csak megfontoltak a fiaink :-)
Majd meglátod, milyen jót tettek maguknak azzal, hogy ilyen sokáig másztak négykézláb! :-)
Nagyon szépen megkérlek, hogy NE VEZETGESD!!!! Egészséges babának 18 hónapos korig kell elkezdenie menni. Ennek az időpontja leginkább genetika, hogy mikor érett meg rá a váz és az idegrendszer. Ha vezetgeted, azzal feleslegesen terheled a gerincét és az ízületeit és éppenséggel az egyensúlyérzékének sem teszel jót.
Nem tudom, kedves édesanyák, hogy mikor fogjátok megérteni, hogy a gyermek fejlődése nem lóverseny! Kb 3 éves korra hozzák be a gyerekek egymást, addig mindenkinél más ütemben zajlik a fejlődés és az érés. Ha egészséges, nem született oxigénhiánnyal, nem korababa, nincsen izomtónus és ízületi probléma, neurológiai eltérés (ezt szűri a gyerekorvos), akkor hagyni kell őket a saját ütemükben fejlődni, semmiféle segítséget nem igényelnek ehhez!
Türelem! Türelem és türelem! A mászás az egyik leghasznosabb mozgásforma, nagyon sok szempontból jót tesz az idegrendszernek és a vázrendszernek is. Örülj, hogy minél tovább mászik!
13:28-as vagyok. Igen igaza van az előttem válaszolónak. Nem szabad vezetgetni, nem használ semmi értelme.
Az egyik kislányt az utcában folyton vezetgették már 10-11 hónapos kora óta, ó lábú lett, befelé állnak a lábfejei, görbe a gerince. Nekem a kislány anyukája mondta, hogy azzal rontották el, hogy vezetgették a gyereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!