Azok az anyukák, akik főznek a babájuknak, hogyan készítik el az ételt?
Én mindent turmixal csináltam , már az almától kezdve. Megpucoltam a gyümit, be a turmixba, és ha nagyon száraz volt, tettem hozzá egy pici vizet, hogy darálható legyen.
Víz nem kell mindenhez, csak amit nem visz el a turmix, pl az almát. De a barack , körte jó leves (már amelyik)
A főzit úgy csináltam, hogy a zöldséget feltettem eleinte csak sima vízben főni, leszürtem , turmixoltam és ha kellett a főzőlével felöntötem. Később, ahogy idősebb lett kezdtem először zöldfűszereket használni, majd kevés sót, olajat, és egyre többmindent, hogy szokja a mi ízvilágunkat .
Én nem szenvedtem ilyenekkel, bébiétel és kész.
Amikor már ehetett tejfölös habarásos főzeléket azóta nincs gond a főzéssel. Meg leginkább, hogy már 14 hós és hátul is van foga, meg tudja rágni a ránotthusit is.
Azért bébiétel, mert, ha te az almát széttrancsírozod neki az 5 perc után bebarnul, nem tudod eltenni későbbre.
De a babakajákat visszazárhatod és hűtőben 24-48 óráig is elállnak. Amikor még csak pár kanállal eszik belőle...
Lehet kapni eldobható műanyag poharakat-kávés,vagy kicsit nagyobb,2dl-es-azokban le tudod fagyasztani adagonként,úgyh ha egyszerre egy nagyobb adagot megcsinálsz,lefagyasztod ami nem kell,és később fel tudod használni,nem kell az egészet kiolvasztani.
Nekem egy Moulinex aprítóm van,rengeteget használtam a babakaják készítéséhez,abban kevesebbet is lehet ledarálni.
előző vagyok. Itt letöltheted a nagy babaszakács könyvet, az is tele van nagyon finom bébikajákkal
Megtehetnénk hogy üvegeset egyen a lányom, de nem kell neki, mert nagyon sűrű, öklendezik tőle, nem is finomak, sem nekem sem neki nem ízlenek. A gyümölcsök ölyan édesek mintha lekvárt ennénk, a főzelékeknek pedig szinte mindnek ugyan az az íze!
Délelőtt gyümölcsöt eszik kekszel 4 hós kora óta.
Egy alma, körte, barack, banán szilva meggy, ezeket práosítva vagy magában háztartási kekszel botmixerrel összeturmixolok, s már eszi is! Nagyon finom!
Ebédre céklát meghámozom, cikkekre vágom, s megfőzöm,majd úgy fagyasztom.
Cukkínit meghámozom magoktól tisztogatva cikkekre vágva nyersen fagyasztom.
Répát zöldséget megpucolom nyersen fagyasztom.
Pl. megfőzök 2 cikk cukkínit 5 perc alatt puhára fő,addig 1 paradicsomot leforrázok meghámozom magjait kikaparom, s a cukkínivel leturmixolom. Ez a kedvenc!
1 burgonyát megfőzök, majd reggel kiveszek 1 cikk céklát, ebére kiolvad, s a krumplival turmixolom.
Répát zöldséget oda rakok főni, mikor kezd puhulni teszek bele 1 krumplit majd turmixolom.
Tököt répát. Cukkíni cékl, répa cukkíni.
Miután ezek már jól mennek, jöhet a husi!
Megfőzöl 1 csirkemellet répával zöldséggel, s a húst csak a főzőlével turmixolod, (a répát zöldséget oda adod ebédre)jégkockatartóba kanalazod, hagyod megfagyni, s miután megfagyott zacsiba borítod őket. Mikor szokás szerint kész a főzi 1 húskockát is bele dobsz és kész is!
Husinál finom a husi alma krupmli. Husi alma krupmli meggy, husi alma krumpli geszenye!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!