Mikor bújt ki babátok első foga? Mik voltak a jelei?
Szia!
Köszönöm a válaszod. Hogy érted, hogy "megkésett" vele? Én úgy olvastam, hogy átlagosan 6-7 hónaposan bújik ki a babák első foga. Bár van egy olyan érzésem, hogy kislányomnak hamarabb fog kibújni. 2 hónapos és megvannak a fogzás tünetei. Nyáladzik, öklét akarja rágni, ezért inkább cumit kap, ami eddig nem kellett neki, de most igen, illetve 2-3 alkalommal volt este egy kis hőemelkedése, és biztos, hogy nem beteg, mert tegnap voltunk oltáson és előtte megvizsgálta az orvos.
1. vagyok. A környezetünkben már mindenkinek volt legalább 1, vagy annál több foga.Igazából nagyon nem aggódtam túl,"kibújik amikor akar" alapon.
Nekem ezek alapján az a tapasztalatom,hogy átlagban 4-5 hónapos korban bújnak elő a fogacskák.
Viszont érdekes mód már a 3-4. hónaptól patakokban folyt a nyála és rágott mindent.Azt hittük,hogy ebből fogacska lesz nagyon hamar,aztán nem.
Most a hátsó rágófogak vannak várólistán,úgy néz ki.
Tehát a mi esetünkben a közvetlen nyálzás nem jelentette,hogy kibújik a fog.Én akkor láttam már konkrétan,mikor már fehérlett az ínye alatt.Rá pár napra át is törte.
Köszönöm a válaszaitokat.
Azt én is észrevettem tegnap, hogy fehéredik az ínye, de egyébként nagyon jól viseli. Kíváncsi leszek végül mikor fog kibújni az a fogacska. :)
Boldog babázást mindenkinek.
Én már igazából nem is tudom mit higgyek ezekkel a fogzási tünetekkel.Az én fiam is 2-2.5 hónaposan kezdte ezt(egyébként,ez egy életkori sajátosság,a nyálzás,ököl-kéz rágás stb) de még mindig semmi.Sőt,az inye is fehér már több hónapja,de foga még mindig sehol.
7.5hónapos
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!