Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mik a fogzás első jelei?

Mik a fogzás első jelei?

Figyelt kérdés
Kisfiam 3,5 hónapos, már egy ideje tömi mindkét öklét a szájába, és sokat nyálzik. Ma reggel észrevettem, hogy a popsija kicsit kiütéses. Ezek már egyértelműen a fogzás jelei?
2008. okt. 20. 11:11
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Igen! Valószínűleg már jön a kis foga a drágának:) Ne ijedj meg ha esetleg még hőemelkedése is lesz, vagy étvágytalanság tör tá pár napig, és a széklete is hígabb lehet. Én minden nap benyúltam a kis szájába mikor már úgy véltem hogy jön a fogica és egyszer csak ott volt a kis tüskés fogkezdemény. Nagyon édes volt. A fájdalmát tudod csillapítani Dentinox géllel (ami nekünk nem segített), vagy a doki is tud felírni egy ecsetelőt amit úgy kevernek ki a patikában, Esetleg Nurofen vagy Panadol sziruppal, de én ennek nem vagyok híve mert gyógyszer. Nálunk a homeos Viburcol kúp és a színtén homeos Chamomilla Ch 15 golyócskák váltak be. Illetve a hűtőrágóka folytonos rágcsálása is jó. 6 hós kislány anyukája
2008. okt. 20. 11:19
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, sokat segítettél! :-)
2008. okt. 20. 11:43
 3/6 anonim ***** válasza:
Az első válaszlótól kérdezném, hogy mikor vette észre a fogacskákat? Az én kisfiam 3 hónapos múlt és nekünk is szó szerint majd megeszi könyékig a kezét. Ez önmagában mit jelenthet, jön a foga???
2008. okt. 20. 13:12
 4/6 anonim ***** válasza:
Az én lányom is 2.5 hónapos kora óta gyömöszöli a kezét a szájába és folyik a nyála. Most lesz 4 hónapos a héten, de még nem bújt ki a fogacskája, viszont már lehet látni, hogy meg van duzzadva az ínye és a fogacskák is kezdenek láthatóvá válni, de még nem lehet érezni. A nyála most még jobban folyik, nyűgösebb, és az ujjacskájával nyomkodja az ínyét. A nyáladzás megindulása lehet a fogzás megindulásának az előjele, de ez lehet 1 hónap, de akár 4-5 is.
2008. okt. 20. 13:52
 5/6 anonim ***** válasza:
Az én kisfiam 2 hónapos kora óta nyáladzik és rágja a kezét, vagy bármi mást ami a keze ügyébe kerül, de sajna még nincs fogacska, pedig már 6 hónapos lesz a héten. Ez szerintem minden babánál más-más ideig tart. A tünetek igaz hasonlóak, de van baba akinél hónapokig eltart,aztán lesz csak fogacska. Az anyuka aki mellől hazajöttem szülés után a kórházból, már mondta, hogy náluk 5 hónaposan kibújt az alsó két fog. Ha a fiam rám üt, akkor még van idő bőven, mert nekem 13 hónapos koromban jöttek ki az első fogaim:)Jó babázást!
2008. okt. 20. 16:42
 6/6 anonim ***** válasza:
Az első vagyok és üzenem annak aki kérdezte hogy mikor vettem észre a dolgokat. Az az igazság, hogy már pár hetes korától nyálzott és két hónaposan már duzzadt volt a fogínye, ehhez képest öt hónaposan bújt ki az első fogacskája. De én mindíg figyeltem a fogínyét és amikor már piros is volt és nagyon duzzadt akkor már sejtettük hogy hamarosan kibújik, ezért minden nap a fürdés után benyúltam a szájába és megtapogattam az ínyét. És egyszer csak megbökte a fogica az ujjbegyemet. Ma bújt ki a második, de képzeljétek úgy, hogy két órakor megtapogattam és ráadásul meg is néztem mert le akartam fényképezni az első fogicáját, és akkor még csak az első volt. De fél négykor rám mosolygott és akkor észre vettem hogy már áttörte a fogínyét a második is. És az is megbökte az ujjbegyemet. Hát így történt a mi fogacska kibújásunk. Én homeos Virbucol kúppal kezelem bár semmi sírás és folyton mosolyog. De az előbb megmértem a hőjét és a 0,5 levonás után 37,2 volt úgyhogy adtam neki egy kúpot a bizti kedvéért. Szóval lányok türelem mert az hogy korán nyálzanak és piszkálják a szájukat még nem bizti hogy korán ki is bújik a fogacska, de van ismerősöm akinek már két hónaposan fogzott a babája. Mindenkinek szép napot még mára.
2008. okt. 20. 18:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!