Ismertek bölcsőhalálos eseteket?
Nagyon aggaszt ez téma,főleg,hogy itt is olvastam néhány esetről.Így utána jártam,mert nagyon nem szeretném átélni. Sokat utána olvasgattam,de érdekelne néhány konkrét magyar példa.Gondolom olyan nem fog írni,akivel megtörtént,ezt meg is értem,de esetleg,aki ismer,vagy hallott esetekről a környezetében,és tud konkrétumokat.
Gondolok itt arra például,hogy a baba hason aludt,mert ez a legkockázatosabb,de ha háton latatom tuti elkerüljük?mert nem ez derül ki,csak ott kisebb a kockázat.Olvastam azt is,hogy 96%ban tápszeres babáknál volt,de a szoptatottakkal is előfordul.A légzésfigyelő jó,de előfordult olyannal is,aki használt.Állítólag este 10 és reggel 10 között szokott lenni,de olvastam olyat is,hogy egy babával délben történt.Na ezek alapján legyen okos az ember. Szóval,ha esetleg valaki ismer konkrét esetet jól jönne a kis "statisztikámhoz",mert lassan belebolondulok az éjszakákba.
Én sem hallottam még sosem, hála az égnek.
Úgy tudom, 10000 esetből 3x fordul elő, nagyon ritka.
Igen, a kockázati tényezőket kell minél jobban csökkenteni.
Így nem lehet élni.
2 hét múlva be fogsz kattani.
Lazíts.
Ha elmúlik a veszélyeztetett időszak akkor azon fogsz aggódni, hogy meg ne fulladjon az ételbe, aztán azon, hogy nehogy elessen és beverje a fejét...
l a z í t s
Nem ismerek ilyen esetet.
Viszont a tépszeres dolog szerintem hasból jött, főleg így 100%-kal.
Néhány dologról tudják, hogy megnöveli a kockázatot (tehát nem feltétlenül ezek miatt következik be, és nem csak ezek miatt következhet be, de kockázatnövelő tényezők):
- hason altatás
- túl puha matrac
- túl meleg hőmérséklet
- jelentős túlsúly
Igen,ismerek. A hugom lanya halt meg igy. Amiket felsoroktatok azok novelehetik az eselyet, de nem feltetlenul novelik is!
Nem fogok reszletekbe bocsajtkozni, 3hetes baba volt, haton altattak, nem tulfutott szobaban, anyatejet es tapszert is kapott a kislany,megis igy alakult:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!