Azonnal orvoshoz viszitek a babát, ha pl. éjszaka belázasodik? Vagy vártok vele azért egy napot?
Húúú, mit kaptam én ezért anno a gyerekorvosunktól.... :D
Ugyanilyen szituban ezt mondta a gyerekdokim:
1. A fogzás nem okoz lázat! Hanem ilyenkor , mivel sérül a nyálkahártya, a picik sokkal fogékonyabbak a fertőzésekre, és ezek a fertőzések okozzák a hőemelkedést, lázat. Amíg csak hőemelkedés, és 1-2 napnál nem tart tovább, nem kell vele foglalkozni, ez annyit jelent, hogy dolgozik az immunrendszer! Tartós hőemelkedésnél viszont doki!
2. 38°alatt nem csillapítunk lázat! 38-38,5 között pedig csak akkor, ha a gyerek közérzete indokolja. Ellenkező esetben az immunrendszere nem fog megtanulni védekezni!
A helyedben én várnék még egy napot a dokival.
A helyedben most nem rohannék orvoshoz, hanem megvárnám, hogy hogyan alakul a helyzet.
De egyébként igaza van az 5-ös válaszolónak, a fogzás önmagában nem okoz lázat, bármennyire is terjed ez a városi legenda az anyukák körében :) Azért gyakori ilyenkor a láz vagy hőemelkedés, mert ilyenkor a kicsit szervezete fogékonyabb a fertőzésekre. De ha nem komoly a dolog, akkor jobb nekik, ha hagyjuk az immunrendszerüket dolgozni.
Ha tartós a hőemelkedés, vagy 38,5 fölé megy a láza, akkor viszont szerintem vidd el orvoshoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!