Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Azonnal orvoshoz viszitek a...

Azonnal orvoshoz viszitek a babát, ha pl. éjszaka belázasodik? Vagy vártok vele azért egy napot?

Figyelt kérdés
A 22 hónapos kisfiam éjszaka belázasodott és most reggel is van láza, de a amúgy más baja látszólag nincs. Tudom, hogy jön a rágófoga, már csak négy hiányzik neki, és hetek óta a szájában van a keze folyamatosan. Nem fájlalja semmijét sem, és félek, hogy ha elviszem az orvoshoz, ott majd összeszed valamit a beteg gyerekektől még akkor is, ha egyébként neki nem ilyen baja van. A gyerekorvosunk olyan, hogy azonnal antibiotikumot ad mindenre, mindegy hogy vírus, vagy más, azonnal adja a kanalas gyógyszert. Ráadásul bárányhimlő járvány van nálunk, szóval okkal félek elmenni a beteg gyerekekkel teli váróba. Ti megvárnátok a mai napot még, hogy hogyan alakul és nekimennétek az éjszakának így, vagy azonnal mennétek vele orvoshoz?
2013. jan. 8. 07:36
 1/8 anonim ***** válasza:
Mekkora a láza? Elvileg fog miatt csak 37,5 körül lehet, 38 fok felett nem fogtól van. Ha határeseten van, pl. 38, akkor a védőnőt hívom, viszont ha 38,3-4 akkor leviszem az orvoshoz.
2013. jan. 8. 07:40
 2/8 A kérdező kommentje:
Az éjszaka 37,8 volt, most is kb. annyi, de most nem is mértem, mert éreztem, hogy meleg, nem vártam a lázcsillapítással. Tudom, hogy a fogtól inkább hőemelkedésük van, azért gondoltam erre, mert ez még nem magas láz.
2013. jan. 8. 07:43
 3/8 anonim ***** válasza:
Igen, ahogy előttem írták, a fogról hőemelkedése lehet csak, 37,5, ha 37.8 felett van, viszem az orvoshoz!
2013. jan. 8. 07:44
 4/8 A kérdező kommentje:
Kb. fél óra alatt lehúzta neki szépen a nurofen, nem volt gond. Nyilván 39 fokos lázzal nem is gondolkoznék az orvoson.
2013. jan. 8. 07:45
 5/8 anonim ***** válasza:

Húúú, mit kaptam én ezért anno a gyerekorvosunktól.... :D

Ugyanilyen szituban ezt mondta a gyerekdokim:

1. A fogzás nem okoz lázat! Hanem ilyenkor , mivel sérül a nyálkahártya, a picik sokkal fogékonyabbak a fertőzésekre, és ezek a fertőzések okozzák a hőemelkedést, lázat. Amíg csak hőemelkedés, és 1-2 napnál nem tart tovább, nem kell vele foglalkozni, ez annyit jelent, hogy dolgozik az immunrendszer! Tartós hőemelkedésnél viszont doki!

2. 38°alatt nem csillapítunk lázat! 38-38,5 között pedig csak akkor, ha a gyerek közérzete indokolja. Ellenkező esetben az immunrendszere nem fog megtanulni védekezni!

A helyedben én várnék még egy napot a dokival.

2013. jan. 8. 08:17
 6/8 anonim ***** válasza:
Én 3 napig szoktam itthon lázat csillapítani, ezt is csak 38,5-től, addig nem. Ha 3 nap után is még 38,5 fölött van, akkor telefonálok. Ha azt mondja vigyem le leviszem, ha nem, akkor ad tanácsot.
2013. jan. 8. 11:14
 7/8 anonim ***** válasza:

A helyedben most nem rohannék orvoshoz, hanem megvárnám, hogy hogyan alakul a helyzet.

De egyébként igaza van az 5-ös válaszolónak, a fogzás önmagában nem okoz lázat, bármennyire is terjed ez a városi legenda az anyukák körében :) Azért gyakori ilyenkor a láz vagy hőemelkedés, mert ilyenkor a kicsit szervezete fogékonyabb a fertőzésekre. De ha nem komoly a dolog, akkor jobb nekik, ha hagyjuk az immunrendszerüket dolgozni.

Ha tartós a hőemelkedés, vagy 38,5 fölé megy a láza, akkor viszont szerintem vidd el orvoshoz.

2013. jan. 9. 02:24
 8/8 A kérdező kommentje:
Úgy láttam rajta, hogy nagyon szenved, még sosem volt ilyen beteg, lényegében még szinte nem is volt beteg, maximum hőemelkedése volt. Ezért kihívtam az orvost, és milyen jól tettem. Mire ideért délután, már 39 fokos láza volt a gyereknek és kb. negyed óra alatt ment föl neki ennyire. Kicsit meg is ijedtem, de sikerült lehúzni neki, kapott gyógyszert, mert piros a torka, szóval most már kicsit megnyugodtam. Az éjszaka még lázas volt, de most jobban van, remélem hatásos lesz a gyógyszer, bár ellene vagyok az azonnali antibiotikumnak, de ha indokolt az orvos szerint, akkor nyilván nem bírálom felül, mégiscsak ő a szakember. Köszönöm a válaszaitokat.
2013. jan. 9. 08:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!