Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van itt olyan anyuka, akinek...

Van itt olyan anyuka, akinek volt teje, mégis áttért a tápszeres etetésre?

Figyelt kérdés

14 hetes a kisfiam, a mai napig nagyon össze-vissza eszik, hol 60-at, hol 160-at (ez ritka), általában 100-120ml-t. Ez persze a tejtermelésemnek nem tesz jót, egyszer azt érzem, hogy szétdurran a mellem, egyszer meg azt, hogy nincs benne semmi. Próbálok fejni, de az nálam valahogy nem serkenti, ha keveset eszik utána fejek, de max. 10-20 ml-t tudok. Ha azt érzem tele van (főleg éjjel), akkor meg nem merem lefejni, mert mindig máskor ébred mostanában, cumisüvegből meg nem fogadja el az anyatejet.

Már teljesen ki vagyok, mert mostanában egyébként is olyan furán szopizik, mintha rángatná a mellbimbóm, ami nem túl kellemes. Idegesít, hogy nem tudom, hogy azért csinálja-e mert kevés a tejem, vagy lassan jön, vagy mi lehet. Nem tudom, hogy jól lakik-e, mert néha még olyan mintha szopna, csak nem jön neki a mellemből. A tápszert elfogadja. Mit tegyek?

A másik, hogy már egyáltalán nem érzem magam nőnek a plusz kilóim miatt. Sosem voltam még ilyen kövér. Tudom, hogy ő az első. Természetesen a legjobbat akarom neki, csak így mostanában nem tudok 100%-ig boldog anyukája lenni. Sajnos a mérleg nyelve stagnál. Szeretnék már elkezdeni futni is, amit terhességem előtt rendszeresen űztem. Így már kezdek bekattanni, főleg, hogy sokat vagyunk csak kettesben a kisfiammal.

Már megfordult a fejemben, hogy elkezdem tápszerrel etetni és akkor jól is lakna tutira, meg én is lefogyhatnék. De mellette meg neki csak jót akarok és tudom, hogy neki meg az anyatej a legjobb.

Nagyon önző vagyok? Mit tegyek, hogy belül is boldog legyek, ne csak kifelé mutassam ezt?

2013. jan. 7. 16:44
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon ritka,de akad.

Nekem kevés tejem volt, pótolni kellett, de a szopit sokáig próbáltam tartani pedig 20-30 ml jött két mellből összesen (reggel valamivel több)

Nyugodtan lehet sportolni szoptatás mellett is. Jól gondolod, az anyatej a legjobb amit kaphat

2013. jan. 7. 16:54
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem önző vagy, hanem butuska! Már bocsánat! :) A szoptatástól tudsz jól lefogyni! Ne siettesd a fogyást, most a kisfiad a legfontosabb. Bármit megtennék 60 ml vagy 160 ml tejciért! Az én kisfiam most 4 hónapos de már elfogyott a tejem. Születése óta pótlást kap, és egy ideje már csak este és reggel kapott cicit, mégis nagyon bánom hogy elfogyott.

Egyébként hogy lehet hogy a tápszert elfogadjak cumiból de az anyatejet nem?

2013. jan. 7. 17:02
 3/10 A kérdező kommentje:
Hát ez jó kérdés, kedves utolsó. A múltkor fagyasztott anyatejet melegítettem fel, azt köpte ki, utána pár nappal pedig a néhány órás tejet sem fogadta el. Önthettem ki. A tápszert viszont elfogadta. Persze csak 1-2 alkalommal adtam neki, amikor nem igazán volt tejem.
2013. jan. 7. 17:08
 4/10 A kérdező kommentje:
Egyébként én sajnos a szoptatástól pont hogy nem fogyok. :(
2013. jan. 7. 17:09
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
A lefagyasztott anyatej íze megváltozik. Van amelyik baba nem szereti. A frisset érdemes adni, ha van. A fagyasztottat esetleg elrakhatod későbbre a főzelékbe
2013. jan. 7. 17:10
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
AZ OK, hogy most nem megy a fogyás, de nem tudhatod, hogy ha abbahagyod akkor mi lesz a helyzet. Nem akarok ünneprontó lenni, de nem biztos, hogy a szoptatás gátol a fogyásban. (megváltozott életmód inkább. Életmódot változtatni pedig szoptatva is lehet, mint ahogy már írtam. Miért nem kezded ezzel? Ha nem működik, még mindig gondolkodhatsz az eredeti verzión. De azért továbbra is ott tartok, hogy egy pár hónapos babának nagyon jó ha van anyatej)
2013. jan. 7. 17:15
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem egészséges étrenddel és mozgással simán fogyózhatsz szoptatás alatt is. Nyugodtan lehet futni akkor is, ha szoptatsz, csak valami jó sportmelltartó kell, ami tartja a ciciket :)

Nekem 3 gyerekem van, egyikkel sem fogytam csak úgy a szoptatástól, sőt, az első 2-3 hónapban még híztam is. Aztán a 3. 4. hónap környékén elkezdtem óvatosan diétázni, és mozogni. Futni nem szeretek, én tornázom. Viszonylag rövid idő alatt lementek így a plusz kilók, és maradt a szoptatás is. A legkisebb most 1 éves, még szopik is, én pedig a régi formámnál vagyok. Szóval működhet a kettő együtt :)

2013. jan. 7. 17:26
 8/10 anonim ***** válasza:
34%
Ha azt szeretnéd, hogy az aaaaaaaaaaaaaaaanyanyatejben legyen "valami"-AKKOR ZABÁLNI KELL.És gondolhatod, hogy ez nem neked szól kérdező...Hagyd abba a szoptatást és fejd ki a tejed-amennyi VAN-add oda a gyereknek.Tászert adj neki, MERT ÉHES, ez sem neked szólt kérdező.Nincs elég tejed és nem is lesz több, nem kell felvágnod az ereideit.Akkor, fogsz fogyni ha fogyókúrázol és utána még egy kiegyensúlyozott, vékony boldoga anyuka leszel jóllakott gyerekkel együtt.Jó anyuka vagy.
2013. jan. 7. 17:28
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
dehogy kell zabálni. anyatejnek is, mint bármilyen más tejnek a kalóriatartalma eléggé standard. Megfelelő folyadékbevitel kell, hogy meglegyen. A szervezet elég okos, ha az anyuka fogyózik, a tejbe akkor is "juttat" energiát.
2013. jan. 7. 17:35
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is próbálj inkább a kisfiadra gondolni, szüksége van rád, mármint az anyatejre. Az én babám sem akart nagyon szopizni, mire összeszoktunk igazából, jó sok hónap eltelt. Persze, ha nincs tej, akkor ott a tápszer, de eldobni ezt a lehetőséget, hogy van tejed és nem add oda a fiadnak, nagy butaság. Soha semmilyen tápszer nem tudja pótolni, hogy mennyire értékes az anyatej, szerintem millió szakirodalomban le lett már ez írva.

Lefogyni meg tudsz szoptatás alatt is, de ha utána fogysz le, az sem tragédia szerintem. Egy nő, ha boldog és sugárzik a boldogságtól, kilóktól függetlenül is gyönyörű, főleg egy kismama. Én sem fogytam le szoptatás alatt, igaz, nem is híztam el drasztikusan, de pont a nyárra esett és a nyaralásra, mikor fürdőruciban nem a legszebbnek éreztem magam, főleg így visszanézve a videókat, de mégis nagyon boldog vagyok, mikor visszaemlékszem arra az időszakra:)

Szerintem, adhatnál ennek a szoptatásnak még egy esélyt, a kisfiad érdekében, mert jobb neki az anyatej, mint a műkaja.

2013. jan. 7. 19:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!