Van olyan baba, aki tápszeres volt és mégis keveset vagy a minimumot hízta?
Mennyi volt az annyi?
Vagy aki tápszert kap, abból egyértelműen következik, hogy sokat tud hízni?
Köszönöm szépen! Csak aggódom.
Lányom 2 hónapos kora óta kapott tápszert, 4 hónaposan megállt a súlyfejlődése, és egy hónapig egy grammot sem hízott. Azt hittem valami baja van, de szerencsére semmi gond nem volt. Utána újra elkezdett hízni, de ő soha sem szedett fel magára sokat.
Inkább hosszra nő, nem súlyra.
Az én lányom például. 2900 grammal született. Most 10 hónapos és 7 kg.
A havi orvosi vizsgálatokon sokszor stagnált a súlya. Tápszeres volt, nekem kemény 2 hétig volt pár csepp tejem. Rengeteget mozog, próbálgatja a dolgokat, lehet, hogy ezért. De nem beteg az biztos.:)
Ne aggódj, attól mert nem a nagykönyv szerint hízik, semmi baja nincs:) Az orvosok ráadásul elöszeretettel ijesztik be az anyukákat.
Mennyi idös, hány kg a kicsi?
2,5 hós babácskánk tápszeres 90 %-ban. Minimális tejet tudok neki fejni, és még 2 hónapos koráig szopizott alkalmanként 10-20 ml-ket, de a többi tápszer. Mi Nestlé Beba AR/HR tápszert adunk neki. Kis súllyal 2250 grammal született, nem koraszülött, senki se tudta megmondani mitől lehetett pici a súlya (nem dohányoztam soha, nem iszom alkoholt egyáltalán, rendesen ettem stb.). Az első hónapban próbáltuk erőltetni a szopit, így volt egy hét, amikor nem hízott semmit, akkor megijedtünk, de utána tápszerrel folytattuk és megindult a dolog. Most 3760 gramm, az első hónapban csak 500 grammot hízott, a következőben már 800-at, 400 lenne a minimum, szóval nem nő rohamosan, de az apja sem egy vaskos alkat. :) Ebben a hónapban már 300 grammot hízott, pedig holnap leszünk csak a 2,5 hónál és lassan egy hete megy a hasa, mostanság javul, normaflore-t szed. Egy hétig most egyébként Humana tápszert evett, mert szüleim hozták, és kidobni nem akartuk, bár mivel úgy hallottam hogy ez a tápszer székletfogó, így még jót is tett a hasmenéshez.
Lényeg a lényeg, hogy szerintem nem függ a tápszertől a hízás, alkat kérdése is. Anyukám szerint én pl. aki 2700 grammal születtem, 53 centivel, szóval rém vékony voltam, 2 hónapos koromra megdupláztam a súlyomat. :) Anyumnak sem volt rendesen teje, szóval én is részben tejes, részben tápszeres baba voltam.
Aranyosak vagytok, hogy írtatok. Nem duplázott még a gyerkőcöm.
Aggódom, mert ha anyatejjel sem hízik sokat, akkor tápszerrel sem hízna igaz?
(még anyatejes a babám)
Nem valószínű, ez alkati kérdés is lehet. Nekünk mindig mondja a védőnő, hogy egyikünk sem nagydarab a férjemmel, mint ő (pedig én nem vagyok egy szálka vékony, inkább telt karcsú), a férjem pl. 180 centi és mielőbb hozzámentem 47 kiló volt, azóta szedett fel vagy 15-20-at, de még most is sokan levékonyozzák.
Én meg pl. iskolában a tornasorban utolsók között álltam az elején, aztán 8-dikra már bent voltam az első háromban, mert én ez idő alatt nőttem nagyot, míg mások ekkor már bestagnáltak.
Ha hozza a minimumot, jó kedvű, nincs baja, akkor ne aggódj, majd nő, ahogy jól esik neki! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!