Bukástól hogy fullad meg a baba?
Az én kislányom sem büfizik éjjelente, tényleg alszik, miközben eszik. És éjjelente mindig háton alszik. Eddig nem volt gondunk.
Ha annyira aggaszt, szerezz be egy légzésfigyelőt, nekünk is van és nagyon megnyugtató a tudat, hogy van ez a kütyü.
Én még a 7 hósomat is oldalt teszem le, igaz, csak az elején bukott.
Illetve mellettem alszik, úgyhogy azonnal észrevenném, ha baj lenne.
Ha háton altatod, alvás közben bukik, akkor az nem tud kifolyni a szájàból, hanem vissza csorog, amitől megfulladhat, ha rossz helyre megy! A picik még nem tudják kiköpni, felköhögni...
Azért kell oldalt altatni, mert akkor kifolyik a szájából!!!
Egy párnával meg kell támasztani a hátát.
Kisfiam hason alvós volt kezdettől fogva. Egyik nap, ahogy mosogattam, a baba másfél méterre tőlem hanyatt feküdt a nappaliban. Érdekes, fuldokló sírást hallottam tőle, odarohantam, felkaptam, és egy nagy adag bukás folyt ki a száján. Ha nem kapom fel, ott fullad meg mellettem. Így örültem, hogy ő hason alszik, soha nem okozott gondot a visszabukott kaja.
Én is azt tudom csak tanácsolni, hogy tedd le oldalt, és támaszd ki valamivel. Úgy ki tud jönni a száján a visszabukott kaja. Hanyatt fekve erre nagyon kicsi az esély.
Tejóég. Mintha én írtam volna az utolsó választ!
Én is így jártam! Az én fiam mindig hason aludt, most is pedig már nagy. Olyan 4-5 hónapos lehetett amikor a nappaliban feküdt a játszószőnyegen a hátán, játszott a lelógó állatkákkal, én főztem a konyhában, és én is furcsa hagokat hallottam, olyan érdekesen köhögött, kiszaladtam hozzá, és már fújta is keféle a visszabukott tápszert, orrán száján jött, és úgy fuldoklott, hogy én belőlem még az élet is kiszállt ijedtemben. A férjem jött és kapta a karjára a gyereketet hason és ütögette a hátát, kiköhögte a maradékot, semmi baj nem lett, leszámítva,hogy én meghaltam szívinkfarktusban.
Szóval én bukós babáknál inkább a hason altatást favorizálom, hisz ha ez éjjel történik, nem hallom, ő sem tud jelezni akkor bizony az én gyerekem könnyen lehet, hogy már nem él:-(
Én mérlegeltem: Alszik háton:a gyerek bukik, visszajön a hányadék, lenyeli megfullad erre az esély 80% vagy még több, mert reggelre a pelenka a feje alatt örkösen úszott a visszabukott folyadéktól.
Vagy alszik hason: nagyobb a kockázata a bölcsőhalálnak valóban, de kisebb az esélye hogy bölcsőhalál okozza a halálát mint annak, hogy megfulladjon.
Vettem egy légzésfigyelőt, és a gyerek kezdetektől hason laszik.
Volt, hogy oldalt aludt eleinte, de nem szerette. Háton is próbáltam 1-2 elvetemült miatt akik szerint ökkörség hason altatni egy gyereket, a fiú örökösen "repkedett" felriadt. Maradt a hason altatás.
Ha melletted van nem lehet baja, mert egy anya olyan éber mint egy házörző .-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!