Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hány hetes korában lehet a...

Hány hetes korában lehet a picit "közösségbe" vinni? Ki mikor kezdett eljárni otthonról?

Figyelt kérdés
2 hetes a kicsi lányom,és hétvégén lesz a munkahelyem búcsúztatója. (megszűnik) Szeretnék elmenni vele,csak egy órácskára,de nem tudom,nem ártok-e neki? Utcán már sétáltunk vele a védőnő tanácsára...
2009. aug. 27. 13:22
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
34%

Én két hetes babát biztos hogy nem vinnék még vendégségbe a rokonokhoz sem, nemhogy munkahelyi búcsúztatóra. Nem azért, mert attól félteném, hogy összefogdossák, hanem azért, mert olyan fejletlen az idegrendszere, hogy nem tudja feldolgozni az őt ért impulzusokat. Egy ilyen korú babának még az otthonát is idő kell, hogy megszokja a 9 hónapnyi poci-élet után.

Gyerekpszichológus vagyok és anyuka (6 hónapos kislány)

2009. aug. 27. 14:21
 12/17 anonim ***** válasza:
26%

Gyerekpszihológusnak

Lehet kevesebb gyereket kellene pszichológushoz hordani, ha nem burokban nevelné őket az anyuka, hanem rendesen szocializálódnának. Akkor nem viselné meg őket minden apró kis változás. És nem foglalkoztatana egy gyereket már 6 évesen az, hogy ő megakar halni, hogy utál mindenkit stb (sajnos pont a közvetlen környezetemben tapasztalom ezt, anyuka inkább dokihoz hordja a gyereket mint lefoglalná, kimozdulna vele, hogy ne legyen ideje ilyeneken agyalni, érdekes mikor anyukám elviszi valahova a gyereket semmi gond nincs vele).

2009. aug. 27. 14:49
 13/17 anonim ***** válasza:
69%
Azért az, hogy az ember elviszi a gyerekét bárhová, nagyban függ attól, milyen idős az a gyerek. Én 2 hetesen még nem vinném olyan közösségbe, ahol sok ember van. És akkor mi van, ha valamelyik éppen náthás, influenzás? Szerintem egy két hetes gyereknek nincs mit keresnie ott. Arról nem is beszélve, hogy sokszor mielőtt kiejtenéd a szádon, hogy ne nyúljon hozzá senki, már rég a kezét, arcát tapogatják. Sajnos sok ilyen ember van. Tapasztalatból írom. Én nem vinném. És pontozzatok bátran! 15 hónapos kislány anyukája.
2009. aug. 27. 16:10
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok,

én 6 hetes korától vittem közösségbe, azóta jöhetnek a látogatók ill. megyünk mi is mindenhová, addig csak sétálgattunk az utcán. A gyerek teljesen egészséges, mosolygós, én se fáradtam bele az első hetekbe sem. Én két hetesen nem vittem volna, még ha végigalussza akkor sem, mert nehéz megértetni az emberekkel hogy ne tapizzák, még a ruháját sem. Jobb félni..., de mindenkit megértek és csodálok aki már előbb is hozza-viszi. :)

2009. aug. 27. 16:15
 15/17 anonim ***** válasza:
Én meg napok óta azon töröm a fejem,h pár utcával arrébb tartott szabadtéri esküvőre el merjem e vinni 8 hetes kislányomat:)
2009. aug. 27. 16:16
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
A gyerekpszichológus vagyok. Mindenki nevelje a babáját, ahogy jónak látja. Ennek ellenére nem tudom nem leírni, hogy a gyerneknek minden szempontból jobb ilyen idősen otthon az ismerős arcok között és nem egy csomó idegen emberrel körülvéve. Az anyukának természetesen ki kell mozdulnia otthonról és (a babát jó kezekben tudva) saját programot csinálni. Igy az anyuka kiegyensúlyozottan tudja nevelni a gyernekét, viszont a gyereknek is van ideje adaptálódni a kintléthez.
2009. aug. 27. 17:28
 17/17 anonim ***** válasza:

Szerintem elviheted, főleg, ha alszik, hiszen ki sem kell, hogy vedd a babakocsiból. Számomra kizáró indokok: 6-8 főnél nagyobb, hangos társaság, beteg ember, légkondis helység, ha nem tudsz hol szoptatni, félrevonulni, 20 kmnél messzebb utazás.

Jó babázást!

(Ez a szocializációs dolog, amiről írtok elég vicces. Egy két hetes csecsemőnél nem hiszem, hogy lehetne érdemben lényeges szocializációs tevékenységről beszélni. Főleg arról nem, hogy kihatna egész életére az a mozzanat, hogy viszik-e ennyi idősen emberek közé..:-DD)

2009. aug. 27. 17:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!