Hány hetes korában lehet a picit "közösségbe" vinni? Ki mikor kezdett eljárni otthonról?
Én két hetes babát biztos hogy nem vinnék még vendégségbe a rokonokhoz sem, nemhogy munkahelyi búcsúztatóra. Nem azért, mert attól félteném, hogy összefogdossák, hanem azért, mert olyan fejletlen az idegrendszere, hogy nem tudja feldolgozni az őt ért impulzusokat. Egy ilyen korú babának még az otthonát is idő kell, hogy megszokja a 9 hónapnyi poci-élet után.
Gyerekpszichológus vagyok és anyuka (6 hónapos kislány)
Gyerekpszihológusnak
Lehet kevesebb gyereket kellene pszichológushoz hordani, ha nem burokban nevelné őket az anyuka, hanem rendesen szocializálódnának. Akkor nem viselné meg őket minden apró kis változás. És nem foglalkoztatana egy gyereket már 6 évesen az, hogy ő megakar halni, hogy utál mindenkit stb (sajnos pont a közvetlen környezetemben tapasztalom ezt, anyuka inkább dokihoz hordja a gyereket mint lefoglalná, kimozdulna vele, hogy ne legyen ideje ilyeneken agyalni, érdekes mikor anyukám elviszi valahova a gyereket semmi gond nincs vele).
Sziasztok,
én 6 hetes korától vittem közösségbe, azóta jöhetnek a látogatók ill. megyünk mi is mindenhová, addig csak sétálgattunk az utcán. A gyerek teljesen egészséges, mosolygós, én se fáradtam bele az első hetekbe sem. Én két hetesen nem vittem volna, még ha végigalussza akkor sem, mert nehéz megértetni az emberekkel hogy ne tapizzák, még a ruháját sem. Jobb félni..., de mindenkit megértek és csodálok aki már előbb is hozza-viszi. :)
Szerintem elviheted, főleg, ha alszik, hiszen ki sem kell, hogy vedd a babakocsiból. Számomra kizáró indokok: 6-8 főnél nagyobb, hangos társaság, beteg ember, légkondis helység, ha nem tudsz hol szoptatni, félrevonulni, 20 kmnél messzebb utazás.
Jó babázást!
(Ez a szocializációs dolog, amiről írtok elég vicces. Egy két hetes csecsemőnél nem hiszem, hogy lehetne érdemben lényeges szocializációs tevékenységről beszélni. Főleg arról nem, hogy kihatna egész életére az a mozzanat, hogy viszik-e ennyi idősen emberek közé..:-DD)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!