Amikor ti elkezdtétek a hozzátáplálást mennyi idő múlva váltottatok ki egy étkezést?
én sem váltok ki , mert anyatejes, hanem a délutáni alvás után kap kaját, éppen amit bevezetek -bevezethetek.
tehát pl ma kap almás krumplit, és még holnap is, most itt tartok, keverem már a 6 hónaposnak való dolgokat.
aztán répás krumplit, stb.
van bőven anyatejem,és csak azért adom neki, hogy szokja az ízeket, meg eméssze meg őket, lássam nincs-e baja tőle, meg persze élvezi is, úgy látom.
általában evés után is kell neki adnom szopit, mert szomjas picit, de nem gond.
vizet teát nem akar inni, szóval marad a cici.
ui:
hiszek benne, hogy majd szépen fokozatosan, ha fogy a tejem, akkor leválasztja magát.
addigra viszont már minden szükséges dologhoz hozzá lesz szokva
Én is az első hozzászólóhoz csatlakozom. Az étkezések görcsös kiváltása már idejétmúlt nézet.
Nekem a doki és a védőnő is azt mondta, hogy 1 éves korig a fő táplálék az anyatej legyen, és ez a kóstolgatás ideje. Nekem 2 gyerekem van, és mind a kettő 2 éves korig szopott, 1 éves korig napi 5-6 alkalommal. A hozzátáplálással 1 éves korig alig haladtunk, max. ha fél üveg bébiételt ettek meg. Az első gyerekkel persze halálra aggódtam magam, de a doki is megnyugtatott, hogy szépen fejlődik a gyerek, és örüljek, hogy tudom szoptatni, az a legjobb a gyereknek. A másodikkal már nem is aggódtam, hogy nem eszik.
Persze vannak olyan babák is, akik megízlelik a babakaját, és onnantól nem is kérik a cicit. Az enyémek nem ilyenek voltak, ezek szerint a tied sem, ne aggódj, és ne erőltesd az evést. Ha éhes lenne, enne, nyugi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!