Az érdekelne h mivel kezdtétek a hozzátáplálást? Mennyi idősen? Mien főzeléket kapott először, mien időközönként váltottatok?
4 hósan kezdtük almával, aztán fokozatosn egyre többmindnet vezettem be: őszi és sárgabarackot (mertszorulásos volt és ez segített), répát, krumplit, meggyet... aztán mivel nagyon jól fogadott mindent, utána nem óvatoskodtam annyit és kétnaponta kapott új zöldség/gyümölcsfélétfélét, persze az allergénekre figyeltem, de egyébként bátran variáltam.
most 7 hós, nagyon sokmindnt eszik már, nem válogatós, nagyon jó étvágyú, már nem is pürésítek annyira, csak villával finomra töröm... kap már zöldfűszereket is módjával, és husit is.
a kedvenc főzeléke jelenleg a spenót fokhagymásan :)illetve a cékla sütőben sütve, krumplival
a nagyobbnál ugyanígy csináltam és ő is nagyon jó étvágyú, jó evő gyerek lett.
Szia.
3.5 hosan kostolgatta a gyumolcsleveket, almale, barackle par napig, majd 4 hosan jottek a pures dolgok. Almapep, almapep murokkal, banannal, szilvaval. Most ot hos es most akarom bevezetni a tejpepet, tejberizst, stb. Amugy meg ensem nagyon tudom hogyan tovabb :)))
Mi meg egy etkezest sem valtottunk ki teljesen, mert miutan bevag egy egy adag valamilyen pepet utana mindig keri a cicit :)
6 hónaposan: banán, alma, barack, szilva, körte vegyesen
Főzelékek csak később jöttel a képbe, majdnem 8 hónapos volt, amikor a gyümikből fokozatosan főzelék lett. akkortól kezdet kapni uzsonnára gyümölcsöt.
Fiamat -SAJNOS!!!! - 3 hónapsoan elkezdtem, hozzátáplálni, szerintem tök feleslegesen, szerintem nem kell 5-6 hónapnál előbb elkezdeni.
4 és fél hónaposan kezdtük almával. Utána sorban: barack, banán, sárgabarack, körte, szőlő. A zöldségek sorrendje így alakult nálunk: krumpli, sárgarépa, sütőtök, cukkini, cékla.
Fűszerek, só nélkül! A krumpli anyatejjel vagy tápszerrel jobb, de ha répa v sütőtökkel kevered, akkor nem kell bele.Szerintem 5 hónapos koráig csak: alma, barack, krumpli, később a többit.
jajj nagyon köszi mindenkinek a komit=) én 3hósan kezdtem neki alma levet majd pépet adni napi 2babkanálnyit szóval egy evést nem váltott ki csak kóstolónak volt jó:)ami tetszett neki:)
nem gondoltam h 6hós kora előtt mást kapna a tejen kívül de viharosan fogy tejem ezért sztem a gyümölcs jobb mintha tápszerezném............jövő hónaptól gondoltam az alma-sárgarépa pürére!
mangót mikortól kaphat???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!