Voltatok már úgy, hogy éreztétek, a gyereketek jobban szereti az apját?
Én megértelek, az én fiam is apás. Ez az érzés bennem pedig azóta fokozódott, amióta még meg sem született a kistesó. Még várandósan is lelkifurdalás gyötört, hogy sok mindent nem tudtam már a fiammal csinálni, pedig kért, az apja meg persze egyből ugrott, hogy engem kíméljen. Mióta megvan a hugi, még osztottabb a figyelem, és sokszor (bár próbálok ellne tudatosan tenni) mégis apára marad a fiam, mert nekem a babával kell lennem.
Jó tanácsokat írt az egyik válaszóló, én is próbálom megfogadni.
Én igazából akkor keseredek el, amikor a nagyszülőknél volt a fiam egyedül és mentünk érte: apának a nyakába ugrott, gyere nézd ezt, nézd azt, nekem meg úgy kellett mondanom, hogy adsz egy puszit? vagy mi?
Szóval kitartás, és tuti, hogy szeretnek minket is, hiába az apa a minden :o))
A 9 hetes kislányom is imádja az apját! A férjem egész nap dolgozik, este 8-9 körül ér haza, a kislányunknak ilyenkor csak az apja létezik, ill ha szabadnapja van, és itthon van velünk van. Ilyenkor ő pelenkázza (kivéve a kakist), tőle fogadja el a tápszert, nála nyugszik meg, ha sír, neki mosolyog, neki gagyog... Én ilyenkor háttérbe vonulok, és mosolyogva, könnyes szemmel nézem őket, hogy mennyire szeretik egymást! Nekem eszembe se jutott, hogy engem nem szeretne, de én itt vagyok neki a nap 24 órájában, apa pedig csak ritkán, ezért is ragaszkodik hozzá, amikor itthon van!
Ezzel nincs is baj!!! :)
Lányom mindig apás volt, de ahogy nőtt egyre rosszabbul esett a dolog. Mármint nem az, hogy szereti az apját, hanem az hogy én párszor háttérbe szorultam. Ez pár hónaposan még nem volt feltűnő, de mikor 2 évesen közli, hogy anya hagyjál...hát na, fájt (még ha tudom is, hogy ez nem arról szól, hogy utálna...).
Az idő múlásával okosodnak, és jobban ki tudják fejezni az érzéseiket, így az is felerősödik, ha apamániás, de az is, ha anya-imádat van.
Lányom lassan 2,5 éves, és ő is apa-fan. :)
De ma pl. odarohant hozzám, mikor mentem érte, átkarolt és hangosan kiabálva közölte, hogy szejetjek anya, és akkora puszit kaptam, hogy majd belelilult a fejem. :)
Szóval nyugi, szeret téged, főleg ha te is így szereted őt!
Kedves Kerdező!
Ha esetleg még olvasod...
Változott később a "helyzet"?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!