Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van itt olyan anyuka, aki egy...

Van itt olyan anyuka, aki egy éves kor előtt vezette be a tejet? Mik a tapasztalatok?

Figyelt kérdés
2012. dec. 28. 21:40
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
40%
Mi eleg koran elkezdtuk a tejtermekeket es 7honapos volt hogy rendes tejet kapott... Abszolult semmi nem tortent;)
2012. dec. 28. 21:48
 2/19 anonim ***** válasza:
66%
Ikreimnek az első szülinapjuk előtt kb. két héttel vezettem be tejbegríz formájában, persze úgy, hogy a jó része víz volt, kevesebb részt tej. Semmi bajuk nem lett, s attól kezdve óvatosan, de egyre rendszeresebben adtam. Kb. 13 hós korukra már simán itták.
2012. dec. 28. 21:49
 3/19 A kérdező kommentje:
Kilenc hónapos a babám. Tejterméket fogyaszt már. Evett túrót, eszik joghurtot és sajtot is. Senki nem volt allergiás a családban. Én gondolkodom, hogy lassan tejbegrízt adok neki jó hígitottan. Van egy ismerősöm, aki hat hónapos kora óta adja a tejet e gyerekének és semmi baja. Nem vagyok megrögzött híve a táblázatoknak. Persze, ha lenne rizikófaktor, ekcéma, egyebek, akkor nem adnám.
2012. dec. 28. 21:57
 4/19 anonim ***** válasza:
66%
Én 10hónaposan adtam a lányomnak tejet,de mellette kapott még tápszert 1éves koráig. Tejjel készült ételeket már hamarabb is evett. Azóta csak tejet iszik,és imádja semmi baja nincs tőle(3éves). De nálunk a családban mindenki nagy tejivó,nincs allergiás.:)
2012. dec. 28. 23:16
 5/19 anonim ***** válasza:
51%

6 hótól. Nem így terveztem, de miután a 100. tápszert, tejpépet sem fogadta el, így nem sok választásom volt.

Szerencsére nem lett semmi baja.

2012. dec. 29. 00:46
 6/19 anonim ***** válasza:
52%

6 hónapos kortól jó minőségű tejcsoki,egy kocka milka vagy kinder nagy ritkán.De ugye nem a mennyiség számít tehát kapta.

8 hónaposan a savanyított tejtermékek után kapott sima tejet és kakaót is.

16 hónapos és eddig nem volt panaszunk.

Túl van lihegve.

2012. dec. 29. 01:01
 7/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Nekem hasznosak voltak. Szerintem is túl van lihegve. Csajok! Senkit nem pontoztam le, csak fel. Nekem is rosszul szokott esni,ha valaki csak azért pontoz le, mert válaszoltam a kérdésre. Itt járt a lepontozó emberke...
2012. dec. 29. 08:05
 8/19 anonim ***** válasza:
0%

nem értem, miért sietsz a tej adásával. Meg tudod mondani? Oké, oké, van, akinek semmi baja sincs a tejtől de van, akinek meg igen, és pláne úgy, hogy a családban sem volt allergiás, lásd nálunk. Soha, semmilyen allergia nem volt a családunkban, és a fiam mégis tejallergia gyanús lett a tej alapú tápszertől!!!! (szóval igen, van ilyen, hogy még a származékot sem bírja valaki)

Az is megeshet, hogy nem most rögtön lesz baja a babádnak, hanem úgy 30-40évesen akár. Élő példa, akit mindenki jól ismer: Dukai Regina. Nála huszonakárhány évesen derült ki a laktózérzékenység, addig vígan evett tejterméket, és egyszer csak bummm, nem tolerálta tovább a szervezete.

És azt se felejtsük el, hogy a tehéntej, a kisboci számára ideális, az ő táplálására szolgál, nem az ember gyerekére.

A tehéntejben túl kevés a vas, az A, és a C vitamin. Miért nem adsz pl. junior gyerekitalt? (bár az is ráér 1 éves kortól)

Ez tényleg nem leszólás, de meg tudod mondani, mi sürget a tej adásával?

2012. dec. 29. 11:47
 9/19 anonim ***** válasza:
77%

Junior tejitalt adjon akinek 2 anyja van.Mit gondolsz miből van? Az sem hipoallergén, csak a HA tápszerek.

Ha hajlamos rá akkor ugyan úgy előjön, 20 vagy 40 évesen ,hiába csak 3 éves koruk felett kaptak tejet.

A sok mű lötty meg rákkeltő,20-40 év múlva....Persze jó üzlet ,jó pénz van benne.

Bio kecske tejet megveszem a piacon ,forralva adom. 800 Ft literje.Nem fogok 2000-3000 et kiadni csak azért mert rajta van a tápszergyártó logójáért,hogy mű vacakkal etessem a gyermekem.

2012. dec. 29. 12:11
 10/19 anonim ***** válasza:
20%

Nem a tej fehérjével van a gond (csak), hanem az ásványi anyag tartalmával! Ezt nem akarják az anyukák megérteni. Teljesen más a kisborjú igénye, mint a csecsemőé! Ha a borjú anyatejet kapna, akkor nem fejlődne megfelelően, mert neki abban az életszakaszban másra van szüksége! (több kálciumra és nátriumra és jóval kevesebb laktózra)

A tehén nem az embernek tejel!!! Az is kétséges, hogy a későbbi életkorban egészséges-e a tejivás.

2012. dec. 29. 13:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!