Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan sterilizaljatok az...

Hogyan sterilizaljatok az uvegeket? Milyen melegnek kell lenni a tapszernek? Ebbe a melegbe plane? Minden eves utan kell sterilizalni?

Figyelt kérdés
Vettem sterilizalot de budos tole az uveg!Pedig kimostam elotte rendesen.Igy mashogy szeretnem megoldani!
2009. aug. 24. 23:16
 1/3 anonim válasza:
0%
minden evés után kell hiszen a kezével odanyúlvagy bármi megtörténhet...kb 30fokos víz elegendő
2009. aug. 24. 23:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
A legegyszerűbb megoldás, hogy a kimosott üveget beleteszed egy fazékba és annyi vizet öntesz rá, hogy ellepje. Fel kell forralni és 5 percig lassú tűzön forralni. Elzárod, hagyod benne kihűlni. Nem azért kell sterilizálni, mert a baba hozzányúl, hanem azért mert a tej/tápszermaradványok gyorsan bomlanak és a baba kicsi ellenállóképességét megterheli, ha mindenféle kórokozók ellen kell védekeznie. Kb 3-4 hónapos korig kell sterilizálni, utána már elég erősek a babák és nem lesz bajuk, ha csak rendesen kimosod az üveget. A tápszer olyan meleg legyen, hogy ha a csuklód belső oldalára cseppentsz belőle, éppen csak langyosnak érezd. Ebben a melegben is, mert az anyatej is ilyen meleg volna. Sterilizálhatsz mikroban is: a kimosott üvegbe vizet öntesz csurig. Beteszed és a mikróban felforralod a vizet. Igen minden etetés után meg kell csinálni, hogy a kicsinek ne legyen hasmenése és ne száradjon ki a hasmenés miatt. A sterilizálót pedig nyugodtan add el a Vaterán v. másik ilyen portálon.
2009. aug. 24. 23:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:

Én nem sterilizàlom.

Tudom,nem jo,de nem lett eddig baja(6 honapos)

Üvegböl van(tehàt nem müanyag.

Én minden evés elött engedk bele mosogatoszert,és forràsban lévö vizet.Hagyom àllni,majd utàna folyo csapvizzel és ujra mosogatoszerrel,cumisüvegmosoval kimosom,elöblitem.

Termöszetesen a cumi részét kifözöm mindig esténként.

A tàpszert ugy készitem el,hogy felfözöm a vizet elöre.Majd a kivànt mennyiséget az üvegbe töltöm,megmikrozom,aztàn bele a tàpszer.

Vagy ha idöm van a forralt forro vizet beleöntötm,ha kb 40 fokos,bele a port,felràzom,és hideg vizbe àllitom,mig addig lenem hül,mig a csuklomra csepegtetve langyosnak nem érzem.

Minden étkezésnél frissen adom,maradékot kiöntöm.

2009. aug. 24. 23:54
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!