Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Rosszul alvó babák mikor...

Rosszul alvó babák mikor kezdenek jobban aludni?

Figyelt kérdés
Nagyobbik lányom viszonylag jól és mélyen aludt,de fél éves korától úgy 2és fél éves koráig rendszeresen felkelt, volt, hogy 10x is. Állítólag a jól alvó babák rosszabbul alszanak 6 hónapos koruktól, a rosszul alvók pedig jól.Ez igaz? Jelenleg a rosszul alvó 4 hós lányommal küzdök éjszakánként, és nem tudom mi lesz, ha ez megint évekig tart.
2012. dec. 27. 13:29
1 2
 11/18 xStefix ***** válasza:

Ja igen, szopizik, bocsánat. :)

Kap mellette mást is?

Te eszel olyasmit is, ami gondot okozhat neki?

2013. jan. 13. 17:19
 12/18 A kérdező kommentje:
Nem kap mást még. Figyelek a "k" betűsekre, gyümik közül csak almát eszem. Még a tejtermékek okozhatnak problémát esetleg, de akkor már semmit sem ehetek. Mi az, amit egyáltalán enni lehet szoptatás alatt?
2013. jan. 13. 18:03
 13/18 anonim ***** válasza:

hat tanacskent annyit, hogy 3 napig ne egyel mast csak krumplit, parolt husit, meg kiflit kenyeret, ha igy sem javul a helyzet akkor nem a tej miatt van a hasfajas, ha jobb a helyzet akkor minden nap valami ujat egyel, igy ki tudod szurni mitol fajhat a pocak

ami nalunk gondot okozott az a paprika volt, de baratnom pl. a kirantott dolgokat nem ehette, a bundatol fajt a kicsi hasa, ami eleg erdekes, de csak a bunda utan volt fent a kicsi egesze ejjel

2013. jan. 13. 21:39
 14/18 xStefix ***** válasza:

Mindent szabad, amit a pici bír. :)

Első-hátsótej arányára figyelsz? Alaposan kiürül a melled?

2013. jan. 14. 19:20
 15/18 A kérdező kommentje:
Ezen már én is gondolkodtam, de nap közben alig cicizik, hiába kínálom. 3-4 óra is eltelik a kettő között, viszont nyűgös. Cici helyett inkább bekapja a hüvelykujját. Általában akkor eszik,ha már tiszta kóma és éjjel, szintén alvás közben, illetve, ha felébred, de még nem teljesen, gyorsan megszoptatom.
2013. jan. 15. 14:49
 16/18 A kérdező kommentje:
Miből tudhatom, hogy rendesen kiürítette-e a mellet, és a másikra rakhatom? Régen mértem, hogy mennyit eszik, fejtem is, így tudtam, hogy kb. mennyi van benne és evett-e annyit.Nem tudom, hogy nem akar cicizni vagy csak azért nem kéri, mert kevés a tej benne. Ugyanis bekapja, egy darabig szívja is, aztán kiköpi.
2013. jan. 15. 15:11
 17/18 xStefix ***** válasza:

Ha fejtél is, akkor valószínűleg tudod, hogy kb. mikor lesz "üres", amikor eléggé felpuhul, lelapul.

De, azt is tudd, hogy a tej folyamatosan termelődik: még ilyen üres állapotban is kb. 15-20 percenként újra jön egy-egy tejleadás! Vagyis megéri gyakran szoptatni, illetve ahogy a pici elfogadja, mert azzal nő a mennyiség.

Nem tudom, kicsit olyan sztrájkolósnak tűnik nekem a dolog, de tudni kéne, mi zavarja, miért nem "élvezi" a szopizást.

Nem indult meg a fogzás?

Illetve nem kap mást is cicin kívül? Cumi, üveg? (Halkan megjegyzem, ha sokat szopja az ujját, néha az is okozhat cumizavart, sztrájkot.)

Nem tudod valamihez kötni az első ilyen napokat?

2013. jan. 15. 19:18
 18/18 A kérdező kommentje:

Szerintem fogzik, mert duzzadt az ínye, csurog a nyála.

Elejétől kezdve idegesen szopizott, hol bekapta, 2-3-at szívott, aztán kiköpte. Azt hittem elnövi, de nem. A kezét, öklét is szopta a pocigörcsök idején, meg, ha böfizni kellett neki, míg ki nem jött. Most áttért a hüvelykujjra, mutatóujjra hasfájás idején, illetve már meg is harapta, mert felsírt.

Eleinte azt hittem, a nagyobb tesó zavarja, de különvonulva sem eszik.

Amúgy nem kapott cumit, cumisüveget az 1. héten a kórházban kapott, de utána rendbe jöttek a dolgok itthon.

Kb 2 hete volt olyan nap, hogy 8-tól 4-ig csak néhány kortyot ivott, 4-kor lakmározott be, aztán folyton bukott. Ez két napig tartott, majdnem begyulladtak a melleim.

2013. jan. 16. 11:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!