Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nevvalasztas kulfoldon elo...

Nevvalasztas kulfoldon elo magyarok: Hogy is van ez?

Figyelt kérdés
Kulfoldon elunk, mind a ketten magyarok vagyunk. Tervezzuk a babat, es ha fiunk lesz, olyan nevet szeretnenk adni babanknak, ami nem is letezik, utana neztem, nincs ilyen nev. A nevben semmi kulonos nincs, nem szappanoperabol, vagy mesebol kiragadott nevrol van szo, nincs benne sem x, sem i-nek ejtett y, meg ekezet vagy dupla betu sincs benne, se meg a hangzasa sem kulonleges. A nev egy mar meglevo nev atalakitasa, de nem hasonlit a nevre, nem csak egy hozzaadott betu, vagy ilyesmi. Parom agyabol pattant ki es nagyon megtetszett nekunk. A kerdesem az, hogy ha kulfoldon szulok, itt is maradok, tudom, hogy anyakonyveztetni kell otthon is (mar van egy lanyunk). Itt akar Hocipo is lehet a gyerek neve, de otthon nem, tudom. Szoval az erdekel, hogy eloszor nekem meg kell e kerdeznem otthon, hogy elfogadjak e a nevet, mert gyermekem ugyanugy magyar allampolgar lesz. De semmi papirja nem lesz otthonrol, csak az anyakonyvi kivonat (se tb, se ado, se egyebek). Csinalhatjak e azt, hogy en itt elnevezem valaminek, anyakonyveztetetem, elinditom a magyar anyakonyvezteteset es azt mondjak, hogy ok ezt nem irjak be?
2012. dec. 25. 15:00
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

"A külföldön tartózkodó magyar állampolgárok ott született gyermeke születésének hazai anyakönyvezése során a gyermek utóneveként a külföldi okiratban szereplő utónevet kell bejegyezni. "

[link]

A londoni nagykövetség honlapját lusta voltam megnézni. De hívd fel őket, bár a tapasztalatom az, hogy nem fogják egyhamar felvenni a telefont.:/

2012. dec. 26. 19:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!