Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ez is jelentheti egy etkezes...

Ez is jelentheti egy etkezes kivaltasat?

Figyelt kérdés
babam 8 honapos mult es 2,5 honapja kezdtuk a hozzataplalast, nem nagy sikerrel. nagyon kicsi adagokat eszik bar szopizni is kis mennyisegeket szokott. naponta 5x eszik altalaban es ebbol 3 etkezesnel kap gyumolcsot fozeleket, tejpepet de mindegyik utan megszoptattam, mert ugy gondoltam, hogy 50 g-al nem lakhatott jol+ a reggeli esti szopizas. nehany napja a delelotti gyumolcs utan mar alig kortyol a tejbol, inkabb csak szorakozik, dunnyog a mellemen. en mar nagyon szeretnem ha kivaltanank legalabb 1 szopit, hatha javulna az evese...szoval ugy gondoltam, hogy akkor ez mar szinte olyan mintha kivaltottunk volna egy etkezest. nem szeretnem megvonni tole a szopizas lehetoseget, de azert mar haladhatnank... mi a velemenyetek, nektek hogy tortent a szilard etel elfogyasztasa utani szopi elhagyas???
2009. aug. 24. 11:58
 1/10 anonim ***** válasza:
2,5 hónap alatt már el kellett volna jutni a szopi kiváltásához. Az én babám 7,5 hónapos, 6 hónapos kora óta kap gyümit, zöldséget és kb 1 hónap után már két étkezést is kiváltottunk, pedig cicimániás. Egyszerűen adj neki annyi gyümit, züldséget, amennyit csak megeszik és utána NE kínáld neki a cicit!!!
2009. aug. 24. 12:01
 2/10 anonim ***** válasza:
Szia! Mi három hónapja próbálkozunk, és ugyanott tartunk, mint ti. Az első hozzászólónak igaza van, csakhogy az az elmélet, a gyakorlat pedig egészen más. Én is annyi zöldséget-gyümölcsöt adok, amennyit megeszik, ezek minimális mennyiségek, de ugyanúgy kénytelen vagyok utána szoptatni, mert szerintem is kissé kevés a mai pl 50ml ebéd:-( Hiába vannak törekvéseim, ha ő nem akar annyit enni, amennyivel jól lakik. Mert azt eléképzelhetetlennek tartom, h 7 hónaposan ennyi elég ebédre. Én is csak a jó ötleteket várom,sajnos segíteni nem tudok, csak a megértésemről tudlak biztosítani:-))
2009. aug. 24. 12:07
 3/10 anonim ***** válasza:

1 vagyok én is a gyakorlati tapasztalatomat írtam le. Ha minden étkezés után adsz neki cicit akkor miért várod be, hogy beérje anélkül? Nem hülye, csak gyerek! Ha rájön, hogy ez a kaja és nincs tovább, annyit fog enni, amennyi elég neki. Ha már csak játszik a cicivel, akkor bizony annyi volt neki elég. Ha éhes lenne észrevennéd. És a súlya?

Nálam, mikor elkezdtük a hozzátáplálást, 1 hónap alatt 20 grammot! hízott csak a gyerek. Mostmár 200 milit eszik gyümiből, zöldségből egy -egy evésre, a szopit nem tudom mérni, de ha rajta múlna mindig cicin lógna.

2009. aug. 24. 12:12
 4/10 anonim ***** válasza:
Hát pedig úgy kell, hogy nem kínálod utána cicivel. Ez máshogy nem fog menni. Nálunk is így volt. Egyik nap még 60ml-t evett, nem kapott cicit, utána csak fél órával éhezett meg előbb. Másnap már többet evett. Rájönnek ők, okosak, hogy nincs cici, akkor több hami kell:) Sok sikert!
2009. aug. 24. 12:12
 5/10 A kérdező kommentje:

Koszonom mindket valaszt!

kedves masodik valaszolo, hidd el azt is jo tudni, hogy meg masok is vannak ebben a cipoben, mert a kulvilag csak azt tudja mondani, higy "nem igy kellene legyen", mar el kellett volna jutni odaig stb. hat azt en is tudom, de egyszeruen nem megy,csak engem frusztralnak vele, bar latom ezt te is tudod...

elso valaszolo-persze, annyit adok neki amennyit csak elfogad, de neha azt az 50 g-ot is kozelharcok aran tudom belekanalazni(ne ugy ettsetek, hogy eroltetem, de vele kell csamcsognom stb).

tovabbra is varom a valaszokat!

2009. aug. 24. 12:13
 6/10 A kérdező kommentje:
en azert kinaltam cicivel eddig mert ugy ertettem a "nagykonyvbol", hogy az etkezes kivaltasa ugy tortenik, hogy szilardat eszik es utana szopizik ameddig igenyli, 2-4 heten belul aztan egyre tobbet eszik es kevesebbet szopizik. hat nalunk nincs progresszio. masodik napja, hogy a gyumolcs utan nem kinalom meg,de nem szeretnem ha megvonaskent elne meg. koszonom a segito szandekot, nekem minden valasz hasznos volt
2009. aug. 24. 12:17
 7/10 anonim ***** válasza:
Sziasztok! Második vagyok! Igen, én is így értelmezem, ahogy te is írtad! De értem, hogy mit mondtok! Akkor úgy érdemesebb próbálkozni, hogy a szilárd kaja után csak vízzel kínáljuk meg (nem mintha az enyém bármi folyadékot is inna), és inkább az étkezések között cicivel? Plusz persze azokat, amiket még egyáltalán nem is próbáltunk kiváltani? Jól értem?
2009. aug. 24. 15:17
 8/10 A kérdező kommentje:
en ugy ertettem, hogy a szilard kaja utan egyaltalan ne kinaljuk cicivel, hanem ha rajon hogy vagy szilardat kap, vagy semmit akkor majd tobbet eszik szilardbol. huu, kicsit kemeny, de lehet hasznalna...a babam sulya az utobbi 2 honapban 250 g-ot nott!!! jelenleg 6300g es 8 honapos mult...tiszta agyrem... szoval en orultem minden leneylt korty tejnek is, hatha attol is hizik
2009. aug. 24. 15:51
 9/10 anonim ***** válasza:

Sajnos a tejtől már nem hízik 8 hósan, pont ezért kell a hozzátáplálás általában 6 hós kortól. Leírom én hogy csináltam, aztán merítesz belőle ha úgy gondolod.

6 hósan tízórai szopi előtt pár kanál almalé(igazi). Utána szopi. Másnak ugyanakkor mixekt őszibarackpép, mert az almától kipirosodott a feneke. Pár kanállal, utána szopi. Harmadnap már annyit adtam amennyit megevett, ez 20-30ml volt, és egyre több.amikor 60 ml-megevett, nem adtam szopit. Nem is kérte. napról napra többet evett.

Többi alkalom szopi volt. 2hét után következett az uzsi kivátása, főzeléket adtam krumplit, répát ugyanígy. Majd az ebéd. Most 8 hós, tízórai gyümi, ebéd főzi, uzsi tejpép/gyümi. Remélem sikerrel jártok hamarosan.

2009. aug. 24. 16:08
 10/10 anonim ***** válasza:
Ja alényeget kifelejtettem: KEVERJETEK TEJCSIT A GYÜMIHEZ/FŐZIHEZ az elején, hátha úgy többet enne, és nem lesz olyan éles a váltás neki.
2009. aug. 24. 16:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!