Tegnap kapott először almát a kisfiam de nem ízlett neki. Kiválthatom az első étkezést tejpéppel?
Nem értem hová rohansz.
HOZZÁtáplálásról van szó, nem táplálékváltásról.
A kóstolgatás most a lényeg, az ízek és állagok megismerése, mellette kapja azt amit eddig is. (tápszer vagy anyatej)
Ráadásul ha anyatejes, akkor tejpépet úgy ahogy van felesleges adni.
Az alma egyébként nyersen egyik gyerekemnek se jött be pici baba korban.
Főzd puhára vízben, úgy turmixold vagy tört össze és próbálhatod megint.
De választhatsz sütőtököt vagy krumplit vagy mást is helyette, nincsenek kőbe vésett szabályok. :o)
3 gyerekes anyuka
Rendben. Várok még akkor a tejpéppel. Holnap próbálkozok majd főtt almával, ha az sem megy, akkor jön a répa és krumpli.
Köszönöm a válaszokat!
Én 3 hét alatt váltottam ki egy étkezést a fiamnál. Bár ő az almát is úgy ette első nap is, hogy a javasolt 3-4 kanál helyett úgy kellett elvennem tőle a 8-9.-nél. Másnap már pép+lé-t kapott, haramdnap meg csak pépet. Szóval ő imádta, mondjuk azóta is mindent megeszik. És így volt 3 hét a kiváltás.
A tejpépet én kerülném, mert a fiamnak is adtam uzsira, néha néha tízóraira, és tejallergiagyanús lett.
Most a lányomnak inkább nem adok majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!