3,5 hónapos, és még nem tartja a fejét ha hason van. Nagyon le vagyunk maradva?
Nem szeret hason lenni, ennek ellenére naponta egyszer-kétszer hasra teszem. Nem azt mondom, hogy egyáltalán nem emeli a buksiát, de csak másodpercekre tartja. A karjával viszont egyáltalán nem emeli a kis mellkasát.
Azért aggódom csak, mert az orvos, és a védőnő is megeszi az életemet azzal, hogy már rég kéne tartania a fejét 45 fokban.
Inkább én is megnézetném! Az én hipotón fiamnál a doki nem vette észre! Én saját magam kerestem fel egy tornászt, aki szerint is jócskán hipotón volt a válla meg a nyaka!
3,5 hónaposan szerintem is kellene már tartania!
Nálunk is hasonló a helyzet. Kisfiam 3,5 hónapos, és utál hason lenni, de mivel muszáj, én naponta többször is 5-10 percre hasra fektetem.
Múlt héten kezdtük a szigorú "edzést". Nem azt mondom, hogy eddig nem volt hason, de ha sírt visszafordítottam azonnal. Na most nem, csak sírjon egy kicsit, küzdjön.
Ezt értük el:
1. nap: fejét belefúrta a matracba és ordított
2. nap: forgatta a fejét
3. nap: 45 fokban megemelte, és úgy forgatta, pár mp-re meg is tartotta
4. nap: 90 fokban megemelte, és úgy forgatta, és egyre hosszabb ideig megtartotta a fejét
5. nap: alkarján támasztotta magát, 90 fokban emelte a fejét
6. nap: már támaszkodva, fejét tartva nézelődött
Most ott járunk, hogy már azért sír, ha visszafordítom a hátára, imád hason lenni. És csak 6 nap telt el. Sajnáltam,hogy sírt, de egy kicsit hagytam, mert muszáj edződni. Szembe álltam vele, hogyha felemeli a kis buksiját engem lásson, odaraktam a kedvenc játékait, ja és persze közben folyamatosan dicsérgetem, és "jutalmat" is kap utána, ha ügyes volt. Nálunk az a jutalom, hogy leveszem a pelust, és vagy 10 percig pucéron rugkapál az ágyon, ezt nagyon élvezi, tudom, hogy ennek örül. (Jól befűtök előtte a szobába hősugárzóval, így nem fázik meg pucéron se.)
Kitartást Nektek! Próbáljátok meg Ti is minél sűrűbben hasra tenni, és hagyni egy kicsit "szenvedni". Látod, Nálunk is bejött, remélem Nektek is sikerülni fog!
Boldog Karácsonyt kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!