11-12 hónapos babának miket "kell" úgy általában tudnia? Mindenki azt kérdezi mostanában, jár-e már és eszik-e önállóan, le vagyunk maradva? Miket kellene már mondania?
Minden baba másképp fejlődik,én is meglepődtem,hogy megkérdezik tud-e egyedül kanállal enni? Nem tud,de egyedül teszi be a szájába a falatokat,hónapok óta,megy szalad,felmászik,lemászik,leguggol,feláll kapaszkodás nélkül,tapsol,integet,puszit ad,puszit küld,firkál a ceruzával,ha kérek valamit odaadja, a labdát dobja,gurítja,,pakolja a homokozó lapáttal a vödörbe a homokot,megmutatja hol a pocakja, a lába a plüss állatka orra és szeme,mondja,hogy apa,nyanya(anya),gyeje(gyere),mammamm(ha éhes vagy ha ételt lát),vávává(vauvau),hinta talinta,itt,ott,egy,azt,baba,tátá(pápá).
Mesekönyveb általában megmutatja,hogy mi hol van,ez attól is függ milyen a kedve,formákat a formabedobóba nagyrészt eltalálja,kis karikákat ráteszi a tartójára majdnem mindig elsőre sikerül,segít teregetésnél adja ruhákat,a kis seprővel megy körbe a konyhában seperget,tolja a porszívót amikor porszívózunk fogja velem a csövet segít felvenni a cipőjét,ruháját,homokozik a többi kisgyerekkel,a labdát dobja,gurítja,kisautóját hajtja a motor még nagy neki,egyedül nem tud ráülni,iszik egyedül,megérti amit mondok neki,de persze csak 50%ban hallgat rám.
Nagyon sokat foglalkozunk vele a párommal,sok emberrel találkozik,sok kisgyerekkel.A védőnő azt mondta egy-két dologban ott tart,mint egy 15-18 hónapos,van olyan amit még nem kéne csinálnia,azt is mondta,hogy a gyerekek 2 éves korukra behozzák egymást,addig eltérően fejlődnek.Büszke vagyok a kisfiamra,de nem dicsekvésből írtam le,csak kérdezted mit csinál egy 1 év körüli baba,leírtam az én 13 hónapos kisfiam mit csinál.
Köszi!
Ezeket te hogy tanítod neki?
Mert az evésnél például akármit adok neki oda, csak dobálja, a tányért kiborítja. Hogy lesz ebből önállóan kanállal evés??
Nagyon ritka, amikor megfogja a kiflit és nyammog a végéből valamit....
Leírom, miket csinál:
-seprűt, porszívót fogja, húzza-tolja
-zacskóba kölesgolyóért belenyúl, de nem teszi a szájába, azt tőlem várja. Ő csak széttöri, morzsolja a kezével.
-még nem jár
-felmászik az ágyra, asztalra (asztalra a pihenőszékéről:)
-mamma, baba,papa, ká -ezeket mondja, de csak úgy a vakvilágba, szóval nem mamára mondja hogy mama, ha látja, hanem csak úgy amikor eszébe jut.
-nem integet, csak nagyon-nagyon ritkán emeli fel a kezét
-mosógépbe be-kipakol (én be, ő ki:)
-mosogatógépnél szintén ott van, ugyanígy :)
Nagyon aranyos:)
egyszer berakott egy pampers pelenkát.....én meg kimostam......azóta átkereszteltem, ő Lajos, a mosógépszerelő. :DDD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!