A gyerekágyas időszakban kik látogathatták meg a babáitokat? Mit szóltok az alábbiakhoz?
Első 1 hónapban csak a szűk család,ők is csak ritkán,én kértem ezt.
Persze volt felháborodás,anyósom hozzánk akart költözni pár hétre "segiteni",de tudtam hogy akkor engem sikitófrász kerülgetne.Nem kellett segitség,hármasban jól elvoltunk,igaz pizzafutár párszor megnézte a gyereket,de inkább mint a nagyonsegitőkész szülők...
Nekünk is voltak ilyen családtagjaink és most itt nem a szülőkre gondolok, hanem unokatestvérekre meg ilyenekre, akik idejöttek a köhögő-taknyos gyerekkel, hogy csak az ajtóüvegen keresztül mutassuk meg a fiamat. Az nem baj, ha utána kinyitom az ajtót, ugyanúgy a sok baci, amit a gyerek a levegőbe köhögött-tüsszögött, az utána bekeveredik a szobába, ahol a kisfiúnk van, akivel ráadásul pár napja voltunk csak otthon.
Egyébként nem mutattam meg és nagyon haragudtam, hogy egyáltalán addig be mertek pofátlankodni, végig az egész lakáson.
Amúgy az első 1 hónapban anyukám és anyósomék voltak itt, 1 hónap után jött mindenki más. Persze ezeket a rokonokat leszámítva. Azért a többi rokon tisztában volt vele, hogy az első hónapban nem illik idejönni.
Három gyerekem van, mindegyiknél a kórházból való hazatérés után átjáróház volt az életünk. Nekem sem nagyon tetszett akkor, de már utólag visszagondolva nagyon jól esik, hogy ilyen sokan kíváncsiak voltak ránk. Azóta a dédik közül 3 meghalt, meg számtalan rokon időközben. Ez nem is tartozik végül a témához, de ők is már az első hetekben jöttek, igaz, csak egy órára max.
Ha valaki felhívott, hogy mikor jöhetnek, annak örültem a legjobban. Akkor egyeztettünk időpontot.
Sokan hoztak ételt, pelenkát, ruhát, vagy volt, akik játszottak addig a két nagyobbal, amíg én más dolgomat csináltam.
Féltem,hogy majd idehoznak mindenféle bacit, de beláttam hamar, hogy azt máshonnan is össze lehet szedni, hiszen a férjem dolgozik, a nagyobb gyerekek ovisok, sulisok.
Én senkit nem akartam megbántani, volt is látogató bőven:)
Nekem már a kórházban elegem volt az átjáróházból. Eldöntöttük, hogy otthon mi mondjuk meg ki jön hozzánk. Persze ez csak részben sikerült. Szerintem a túlzott látogatásnak is köze van hozzá, hogy a tejem nem indult meg kellőképpen (mikor tudod igény szerint szoptatni, ha állandóan ott nyüzsög a család?). A szűk család persze jött 6 hét alatt 1-2x, nagyik heti kb.2x (2 nagyszülőnél már 4 nap!!!!). A kisgyerekeseket megkértük, hogy gyerek nélkül jöjjenek, nekik fényképeztek a szülők. A távolibb rokonok, barátok kivárták a 6 hetet, nem hisztiztek.
A kérés reális. A nagyszülők sem aktívkodnak annyit a többedik unokánál, inkább vigyék el a nagyot vhova, ahova Ti most nem tudjátok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!