Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 3 hónapos gyerekem 9 kg, csak...

3 hónapos gyerekem 9 kg, csak szopizik, ez szerintetek gondot okozhat vagy így van jól?

Figyelt kérdés
2012. dec. 20. 08:16
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Szia!!Igen,nálunk volt egy kisfiú(akiről én tudok),ismerősöm az anyukája, azért írtam,mert ő 3 hónaposan 8 kiló körül volt,elküldte a doki vérvételre.Még várják az eredményt.A pici is csak anyatejes.És ez nyilván az én véleményem,de én nem lennék nyugiban,ha a babám ekkora súlyú lenne.Természetesen ha az ottani doki szerint ez így rendben van,akkor a szülő dolga,hogyan godolja a továbbiakban.Én leírtam,amit gondolok a kérdéssel kapcsolatban:-)9-es voltam.
2012. dec. 20. 09:25
 12/19 anonim ***** válasza:

szerintem is jobb félni mint megijedni, a mi orvosunk szerencsére nem a rálegyintős típus, mindennek szépen utánajár, én azt mondom, inkább járjunk utána mint legyintgessen ... nekem 4330 grammos lányom született és 4240es fiam (20 hónapra rá) csak anyatejesek voltak a lányom 3.5 hónaposan volt 7 kiló és 70 centi hatalmas volt , aztán persze lelassult a gyarapodása 1 évesen 75 cm és 10.5 kiló volt abszolut átlag.

De elképzelem hogy 3 hósan 9 kiló lett volna az azért nagyon sok belegondolva, én aggódnék.

Olyan ismerősöm nem egy van akinek kifejezetten sokat szopizó anyatejes babája 6 hónaposan 10 kiló volt de hogy 3 hónaposan 9 ilyet még nem is hallottam sose...persze ez semmit se jelent hogy én nem hallottam :) hosszra is nagy a baba amúgy??

2012. dec. 20. 09:36
 13/19 anonim ***** válasza:
Én babám is 95%-ban anyatejes volt és 3 hónapos korára megduplázta a születési súlyát. Én is aggódtam, de a doki ugyanazt mondta,mint neked. Akkor lenne gáz, ha tápszert enne. Az anyatejtől nem tud elhízni. Most 14 hónapos. 11.5 kg és 85.5 cm. Majd ha melkezd mozogni a babád, akkor neki is lelassul a hízása.
2012. dec. 20. 10:04
 14/19 anonim ***** válasza:

Nekem is nagy gyerekeim születtek, első 3970 gr de 3 hónaposan "csak" 6,4 kg volt. A kicsi 3850 gr és ő szintén csak 6,2 kg volt. Rá is mindig mondták,hogy nagy.

Én a helyedben megnézetném, veszíteni valód ninc,s legfeljebb megnyugodtok,hogy minden rendben van.

A legutóbbi tanácsadáson volt mellettem egy anyuka, neki a kisfia 4 hónaposan 9,5 kg volt.És hozzá 65 cm. Nagyon nagyon rossz volt látni, mert bár az anya állítótta,hogy kizárólag anyatejes, nekem vele kapcsolatban kétségeim voltak,mert hallottam már róluk ezt azt. És rettenetes volt látni,amikor felültette a kisfitá, és támosztotta a hátát, szegény kicsi össze vissza dőlt, és utána fogta és felállította a kicsit, és kezénél fogva tartotta. Mert neki nagy erős ügyes gyereke van, nem úgy mint a többieké....ne ez azért durva szerintem

2012. dec. 20. 10:36
 15/19 anonim ***** válasza:
Nagyon sokat hízott! A nagy átlag fél éves korára duplázza meg a súlyát.
2012. dec. 20. 10:50
 16/19 anonim ***** válasza:
Hát az én gyerekem 19 hónaposan 10kg
2012. dec. 20. 10:59
 17/19 anonim ***** válasza:
63%
Anyatejes nem tud elhizni...De könyörgöm,ha 9 kg akkor nem mindegy,hogy anyatejtől vagy tápszertől?El van hizva igyis-ugyis...
2012. dec. 20. 12:03
 18/19 anonim ***** válasza:
Az én babám is 4100grammal született , kisfiu. És anyatejes még mindig. De csak most 9 kiló. 9 hónapos.
2012. dec. 20. 12:26
 19/19 anonim ***** válasza:
76%
Ez valóban butaság, hogy anyatejes gyerek nem tud elhízni, csak a tápszeres, leggyakrabban az anyatejes babák híznak el, mert nálunk néha a szülők nem figyelnek a kontrollra, egy 9kg-os 3 hónapos gyerek akár milyen hosszú is nagyon el van hízva. Mielöbb ki kell vizsgáltatni és odafigyelni, hoyg mennyit eszik.
2012. dec. 20. 12:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!