Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit adtok csoki, és egyéb...

Mit adtok csoki, és egyéb káros édességek helyett a gyermeketeknek?

Figyelt kérdés
Gyümölcsöt? müzlit? kiváncsi vagyok, van e itt olyan anyuka, aki teljesen kizárja a táblacsokit,nyalókát a gyermeke életéből. Ti mit adtok helyette nassolni?
2012. dec. 19. 15:49
1 2
 1/15 gabszem ***** válasza:
32%
még csak 10 hós a lányom, de nem akarok majd neki nagyon sok csokit adni, ha nagyobb lesz. Inkább kakaóscsigát időnként ,mert azt most is nagyon szereti. Én most pl. pufit, bulátát, kölesgolyót adok neki és nagyon szereti. Vagy gyümölcsöket. Ezek is nagyon jó nasik.
2012. dec. 19. 15:51
 2/15 anonim ***** válasza:
54%

Gyümölcsöket.

De csokit egyéb édességet is kap,miért ne kaphatna?

(főképp édességfüggő szülőkkel...remélhetőleg az alkatunk is örökli és ő sem hizik semennyit úgy hogy ehet amennyi tetszik)

2012. dec. 19. 15:55
 3/15 anonim ***** válasza:
95%
Nem akarok elkeseríteni senkit, de én se kaptam édességet kiskoromban, és később mikor "hozzájutottam" úgy faltam hogy rosszul lettem. Volt hogy kaptam egy mikuláscsomagot és simán befaltam az egészet. Most felnőttként is kicsit úgy eszek ilyeneket, mintha nem jutna már másnap, szóval nem azt mondom, hogy tömje az ember a gyerekét csokival, de 1-2 nem árt. Főleg hogy előbb utóbb fog vendégségbe menni, mondjuk szülinapra, és ott tuti megkínálják. A mérték a lényeg!
2012. dec. 19. 15:56
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ, mennyi idős gyerekről van szó. Gondolom, nem véletlenül írtál a Babák kategóriába, a kisbabám nem kap csokit, nyalókát, ilyesmit. Nem kap helyette semmit, napi ötször eszik, az elég. A 2,5 éves kisfiam már eszik csokit, nyalókát még nem kapott.

Nálunk a játszón van egy nagyon egészségtudatos anyuka, semmi káros édességet nem ad a gyerekeinek, akik ezért inkább titokban kunyerálnak a többi gyerektől, aztán egy bokor mögött eszik meg. :)

2012. dec. 19. 15:58
 5/15 anonim ***** válasza:

Pont úgy vagyok mint #3 válaszoló!

Én próbálom a fiamat egészséges mederben tartani (heti 2-3-szor Túró Rudi, napi 1 szaloncukor most a mikuláscsomagból, hétvégenként sütünk akkor süti, van. krémtúró is heti 1-2-szer), de tiltani nem fogom, ha kér 1-1 kocka csokit, mindig adok neki, ne érezze tiltott gyümölcsnek.

Nyilván arra figyelek, hogy ne bevonót, hanem jó minőségű csokit kapjon (nyalókát, cukorkát még soha nem evett, 3 éves).

2012. dec. 19. 16:02
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Miért , a kakaóscsiga 10 hónaposnak nem káros?
2012. dec. 19. 16:03
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

5 és 3 évesek. nyalókát cukrot nem kapnak sose, én egyszer se veszek nekik a foguk miatt. a teljes édességmentességet nem tartom én se jónak mert az is ugyanolyan étel mint bármi más, nem azt kell előnyben részesíteni de miért ne lehetne kis mértékben a normál vegyes táplálkozás része?

nekem pudingot müzliszeletet házi készítésű sütit (amit steviával és teljes őrlésű liszttel sütök ) néha kis minőségi csokit, túrórudit szoktak enni. Meg persze gyümölcsöt.

vagy shake-et turmixot szintén gyümiből de az is édes lényegében.

2012. dec. 19. 16:08
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
A csoki-mármint az IGAZI-nem káros.Én magam is szívesen eszem,és a 2 nagyobbnak is adok(a legkisebb 11 hetes,ő az anyatejen át kapja).Az is iga,hogy én csak az ét csokit eszem meg.A gyerekek is szeretik,bár ők tejcsokit is kapnak(abból is csak jó minőségűt).Inkább kevesebbet veszek drágábban,de az valódi legyen.
2012. dec. 19. 16:09
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

Lányom kb 2 éves koráig nem kapott semmit, azóta is időnként egy kevés jó minőségű csokit, meg persze túró rudit, ilyesmit. De sosem kéri, akkor kap ha én is eszem, vagy eszembe jut adni neki. Most 4 éves és nem tudja mi az a nyalóka, savanyú cukrot is nem rég evett először mert kapott valakitől, de tőlünk ezután sem fog.

Szóval helyette sok gyümölcsöt, müzli szeletet, joghurtokat kap, krémtúrót. Ezeket szereti is.

Amúgy édességfüggő vagyok a férjemmel együtt :-(

2012. dec. 19. 16:15
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

A csokoládé nem egészségtelen! A tejbevonó massza igen. Íme:

[link]

[link]

A 2 évesem evett már csokoládét, cukrot, nyalókát még nem adtam neki. A fogorvosok szerint a fogaknak is jobb a csoki, mert a cukorka jóval tovább olvadozik, és károsítja a fogakat.

2012. dec. 19. 16:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!